Здраве и красота

Напитки,които изгарят мазнините на корема

Фрапе с ананас и ленено семе за плосък корем

30.05.2014г. / 11 10ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Наднорменото тегло е все по-често срещан проблем, както при възрастните, така и при децата. С настъпването на пролетта и лятото все повече обръщаме внимание на излишните мастни натрупвания.

Тях може да елиминираме със спорт, здравословно хранене и няколко полезни напитки, рецептите за които може да си запишете. Пийте ги поне 2 седмици и ще забележите как мазнините в областта на корема (и не само) започват да изчезват.

Свежа напитка с цитруси и мента

В 1/2 литър вода добавете един грейпфрут, един портокал, половин обелена краставица и няколко пресни листа от мента. Всичко се смила много добре в блендер и по желание се сервира с лед. От тази напитка може да консумирате през целия ден.

Фреш от диня

Фрешът от диня не само ще ви хидратира, но и ще достави на организма ви ликопен и аргинин. Ликопенът намалява риска от развитието на рак, а аргининът помага за изгарянето на мазнините и увеличаването на чистата мускулна маса.

Фрапе с ананас и ленено семе

Добавянето на пресен плод към освежаващото фрапе може да помогне да стопите мазнините на корема. Предварително в блендер смелете няколко резена ананас, към които сте добавили и малко ленено семе. След това направете пухкава пяна от малко вода и инстантно кафе и смесете с останалите съставки.

Лененото семе ще добави към напитката ви важните мононенаситени мастни киселини, които помагат в изгарянето на калориите. От друга страна, ананасът съдържа бромелаин. Той благоприятства храносмилането и помага на мускулите да се възстановят след физическа активност.

Пресен сок от ананас в комбинация с киви

Освежаващият вкус на ананаса, заедно с киви, могат да помогнат по-бързо да изгорите излишните мастни натрупвания в областта на корема. За направата на сока е много важно да използвате пресен плод ананас, а не от консерва.

Сокът може да бъде вашата закуска преди обяда или следобедна закуска. Пийте го поне две седмици. Сложете в блендер няколко парчета пресен ананас с 1-2 кивита, без да добавяте захар или мед.

Свързани статии

Следващата рецепта за напитка също доказано помага в топенето на мазнините на корема. Трябва да сварите зелен чай с мента и да добавите малко кимион и джинджифил.

Трябват ви по една лъжичка от всяка съставка. Нека врат около 10 минути. Не добавяйте мед или захар. Пийте от напитката 3 пъти на ден, половин час преди хранене и в продължение на поне 2 седмици.

Зелен чай

Зеленият чай намалява риска от развитието на рак и сърдечносъдови заболявания. Проучвания показват, че в него се съдържат антиоксиданти наречени катехини, които могат да помогнат за намаляване на коремните мазнини.

Консумирането на зелен чай преди тренировка може да ускори изгарянето на мазнините. Пийте всекидневно от него по 1-2 чаши.

Снимка: photl

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
мдддааа ( преди 9 години )
ама аргининът също така храни и херпеса
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време