Здраве и красота

Защо оцетът помага в отслабването?

И какво количество на ден е допустимо?

03.06.2014г. / 09 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато се опитвате да отслабнете, а ви остават още доста килограми мъчение, си мечтаете да има някакво вълшебно биле, което да ускори процеса на вталяване и да отслабнете по-бързо!

Е, има такова вълшебно питие! Оцетът!

Защо е полезен в отслабването и кои са безкрайните му ползи за здравето?

Доказано е, че оцетната киселина е много ефективна в отслабването. В продължение на хилядолетия оцетът се използва като помощно средство в борбата с килограмите. Дестилираният оцет е получен чрез ферментация на дрожди, които първо превръщат захарите в алкохол, а след това в оцетна киселина.

Крайният продукт е богат на минерали, витамини, аминокиселини и е мощен регулатор на триглицеридите в организма, което помага за здравословната загуба на килограми.

Свързани статии

Проучванията в областта на диететиката сочат, че оцетът, включен в диетата за отслабване и добавен към различни ястия, спомага за разграждане на мазнини с до 10% повече, отколкото ако не е включен в менюто.

Според други медицински проучвания, насочени към борбата с диабета констатират, че 2 супени лъжици оцет са достатъчни, за да се намали гликемичният отговор на организма, вследствие на храненето с до 20%! Което е предпоставка за нормализиране нивата на кръвната захар!

Забележка: Не забравяйте, че не бива да се приемат повече от 2 супени лъжици оцет на ден, защото в по-големи количества може да се окаже вреден за организма, заради натрупването на оцетна киселина в тъканите.

Снимка: Thinkstock

Коментирай