Здраве и красота

Грижите с портокал спомагат за синтеза на колаген в кожата

Витамин С в портокала прави кожата млада и стегната

06.06.2014г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Портокалите са плодове, които изобилстват от витамин С. Той е много важен за здравето и красотата на кожата. Домашните маски с портокал могат да помогнат за очистването и възстановяването й.

Благодарение на витамин С ще се стимулира производството на колаген, ще се намали излишното омазняване, кожата ще засияе и ще се изравни нейният тен.

Запишете си следващите няколко рецепти, които да правите веднъж или два пъти седмично.

В купичка смесете 1 супена лъжица кисело мляко с една-две супени лъжици пресен портокалов сок. Разбъркайте добре и поставете маската на почистено лице за около 10-15 минути. Това ще охлади и освежи лицето ви, а кожата ще бъде лъскава и без излишно омазняване.

Хумата е една от най-добрите грижи за мазна кожа и кожа, склонна към образуването на акне, както и за първи бръчки. В купичка сложете две супени лъжици хума и добавете към нея пресен портокалов сок до получаването на гладка смес.

Важно е да бъркате хумата с дървена лъжица или шпатула, а не с метална. Поставете маската за 10 минути и след това изплакнете.

Друг вариант на маска с хума, който може да пробвате е комбинацията от хума, прясно мляко и портокалов сок. Направете гладка смес от трите съставки и поставете маската на почистено лице за 10 минути. След като изплакнете, ако е необходимо, нанесете подходящ крем.

Свързани статии

За да изсветлите кожата си по естествен път и да изравните тена й като в същото време я подхраните в дълбочина, ще ви трябват сандалово дърво на прах, настъргана кора от портокал и малко розова вода.

Всички съставки се разбъркват добре. Маската се поставя на лицето за около 10-15 минути и след това се изплаква с вода.

Друга експресна грижа за красива кожа, която може да правите през ден е комбинацията от мед и портокалов сок. Медът ще свие порите, ще успокои кожата, а портокалът ще намали излишното отделяне на себум, като в същото време ще я подхрани с витамин С.

Изварата често се използва в домашните маски за лице. В купичка сложете една супена лъжица от нея и я комбинирайте с малко пресен портокалов сок.

Разбъркайте и поставете върху почистена кожа за около 10-15 минути. След като изплакнете, ако е необходимо, нанесете подходящ крем.

Снимка: photl

Коментирай