Здраве и красота

Съвети за бързо влизане във форма за лятото

Как да се вталите по-бързо за бикини сезона?

08.06.2014г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако все още не сте влезли във форма за бикини сезона, сега е моментът да го направите! Все по-осезателно наближава лятото и замирисва на море. Но банският не прощава – и най-малките тлъстинки и къдравинки по тялото се виждат. Какво ще направите, ако ви се наложи да отпътувате скоро към морето или ако приятелките ви поканят на плаж през уикенда?

Можете да изпробвате следващите няколко съвета за бързо вталяване, които ще ви вдъхнат повече увереност и самочувствие на плажа!

Ограничете солта

Солта предизвиква задръжка на излишни течности, което прави коремът да изглежда още по-подут. Няколко дни преди отпътуването за плажа ограничете солта, колкото е възможно.

Избягвайте преработени храни, тъй като те фабрично са „претоварени“ от солни съединения, заради дълготрайното им съхранение. Пийте повече вода (не газирани и подсладени напитки). Водата е най-добрият стимулант на диурезата, което позволява на тялото да се освободи от излишните токсини.

Внимавайте за позата на тялото

Отработете правилна стойка както за случаите, в които седите, така и когато стоите изправени. Поддържането на добра стойка по всяко време помага на фигурата да изглежда по-добре. Освен това правилният стоеж на тялото намалява визуално облика на корема, както и на гърдите. Никой не обича образуването на няколко реда по корема си, нали!

Детоксикирайте с плодове

Детоксикиращите диети, състоящи се предимно от пресни плодове и зеленчуци, както и от изцедени сокове, помагат на тялото да се пречисти от излишните токсини, а така и немалка част от мазнините се стопяват.

Изключването на храни с високо съдържание на мазнини, помага да облекчите запека (ако имате такъв) и да засилите метаболизма. Не забравяйте да пиете повече течности.

Диетолозите съветват да не правите прекалено често детоксикиращи диети, тъй като продължителното им спазване може да лиши тялото от много важни хранителни вещества. Няколко дни преди отпътуването е добре да направите еднодневен курс на пречистване.

Свързани статии

Премахнете кофеина и го заместете със зелен чай

Кофеинът и алкохолът водят до задържане на течности в организма. Изключете консумацията на тези напитки най-малко седмица преди тръгването за ваканцията ви. Вместо тях пийте повече зелен чай – той ще ви накара да се почувствате по-леки и освежени, ще помогне да изведете излишните течности от тялото и ще премахне подуването на корема.

Освен това зеленият чай прави кожата да изглежда гладка и свежа, така че проблемите с целулита ще се повлияят добре.

Изгаряйте повече калории, отколкото поглъщате

Основно правило в диететиката. Колкото и да е досадно, започнете да броите калориите. Ще се убедите как за кратко време този метод дава резултати. Ако имате любима фитнес тренировка, сега е моментът да я възобновите.

Концентрирайте се върху проблемните области

Не се фокусирайте върху кардио упражненията изцяло. Работете конкретно върху проблемните области на тялото, за които имате забележка. В последния момент кардиото няма да даде бърз ефект. Наблегнете на упражнения за стягане на коремната област и бедрата.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
dada ama taka nai-mn 1-2 kila da svali6, a pove4e?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време