Здраве и красота

Добри новини за чувствителната кожа на децата!

С Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive децата могат да се наслаждават на слънчевите лъчи

30.06.2014г. / 09 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Nivea

Снимка: Nivea

Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive предлага надеждна слънчева защита за чувствителната кожа на децата, не съдържа ароматизатори, оцветители и консерванти. Продуктите са дерматологично тествани за съвместимост с кожата под наблюдението на педиатри.

Построяване на замъци в пясъка, плискане с вода, катерене, каране на ролери, игра на криеница... децата обичат най-много да играят навън. Те прекарват повече време под открито небе в сравнение с възрастните – и затова много по-често са изложени на слънце.

Около 80 % от ултравиолетовите лъчи, които кожата на човек средно поема за целия му живот, проникват през първите 18 години. Но слънчевите лъчи са способни не само да повдигат настроението Ви – те могат да бъдат и много опасни, особено за чувствителната кожа на децата. Учените от Nivea Sun разработиха два нови продукта, които ще позволят на децата Ви да лудуват навън на воля. С Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive лосион и спрей със слънцезащитен фактор 50+ децата могат да се наслаждават на слънцето, дори и ако имат чувствителна кожа.

Децата трябва да се предпазват от слънцето с възможно най-високата UVA/UVB защита. Тяхната кожа все още е много тънка и защитните сили на тялото не са напълно изградени преди края на пубертета. Децата под шест-годишна възраст са изложени на особен риск. Ултравиолетовите лъчи увреждат ядрото на клетките и тяхното ДНК, което би могло да доведе до промени в развитието. След години, когато игрите на слънце ще бъдат само мил спомен, тези генетични промени могат да причинят дори рак на кожата.

За да бъде слънцезащитният фактор 50+ колкото ефективен, толкова и нежен за кожата, продуктите от серията Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive не съдържат аромати, оцветители и консерванти. Двата продукта съдържат високоефективни UVA-филтри и затова осигуряват максимална защита. Освен това продуктите не съдържат ароматизатори, оцветители и консерванти, което намалява риска от появата на алергични реакции на кожата. Благодарение на идеалната комбинация от минерални и химически филтри, продуктите започват да действат незабавно след нанасяне.

Типът кожа играе основна роля при избора на слънцезащитен фактор. Чувствителната кожа на децата се нуждае от най-високата възможна защита, като продуктът трябва да се нанесе по цялото тяло. Проучвания сочат, че използваме прекалено малко количество слънцезащитен продукт, което намалява ефективността му наполовина. Ние препоръчваме използването на 1-2 лъжици от лосиона в зависимост от ръста на детето. Освен използването на оптималния слънцезащитен продукт, детето трябва да носи подходящо облекло, включително шапка и тениска. Допълнително предимство на Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive лосион и спрей е тяхната водоустойчивост, което в съответствие с препоръката на ЕС означава, че дори след като децата ви прекарат 20 минути във водата, не повече от половината слънцезащитен фактор се е отмил!

Най-важното при слънцезащитните продукти за деца е да попиват бързо и да започнат да действат незабавно след нанасяне. Децата винаги бързат да излязат навън за игра и не искат да усещат кожата си лепкава. Разбира се, експертите от Байерсдорф са се погрижили и за това неудобство. Новите продукти на NIVEA попиват за секунди и оставят единствено приятно усещане.

Nivea Sun for Kids Pure & Sensitive лосион и спрей осигуряват на родителите спокойствието, че дори чувствителната кожа на децата им е идеално защитена. Сега вече децата могат да правят това, което най-много обичат – да играят и да се забавляват през цялото лято!

Препоръчителна цена: 25,70 лв

Коментирай