Здраве и красота

Протеинови маски за красива и здрава коса

Хранителните вещества в яйцата намаляват косопада

22.06.2014г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Предимствата на яйцата за здравето и красотата на косата са много. Те спомагат за:

  • Укрепват косъма;
  • Стимулират растежа;
  • Мастните киселини, които съдържат, предотвратяват пърхота;
  • Хранителните им вещества намаляват косопада;
  • Съдържащите се в тях витамин А и Е предотвратяват изсушаването на косъма;
  • Витамин D стимулира растежа на косата;
  • Витамин B подобрява кръвообращението.

Споделяме няколко лесни маски за коса, които ако правите веднъж или два пъти седмично, значително ще подобрите състоянието на косата.

Възстановяване на увредената коса

В купичка смесете един и или два жълтъка с малко мед и зехтин. Разбъркайте добре съставките и нанесете върху измита и мокра коса за около 20 минути. След това изплакнете с топла, но не и гореща вода.

Направете на пюре едно авокадо и към него добавете един или два жълтъка. Нанесете маската върху скалпа и по дължината на косата за около 15-20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Намаляване на загубата на коса

Най-лесният начин да използвате жълтък при косопад е като го нанасяте с леки масажни движения в корените на суха коса. Оставете да действа около 15 минути и след това измийте косата както обикновено. Правете този трик преди всяко миене в продължение на няколко седмици.

Направете си маска от 1 – 2 жълтъка, мед и няколко капки масло от розмарин или бадемово масло. Нанесете сместа върху предварително измита и мокра коса в корените и по дължината. Оставете да действа 20 минути и изплакнете само с вода.

Хидратиране на сухата коса

За да хидратирате косата си по естествен път, използвайте комбинацията от 2 жълтъка, към които сте добавили една-две супени лъжици ленено масло. Нанесете маската върху суха или измита коса за 20 минути.

Свързани статии

Може да подхраните сухата коса използвайки и белтък. Комбинирайте малко количество кисело мляко или гъста сметана с яйчен белтък. Нанесете сместа върху скалпа и по дължината на косата. Оставете да действа 20 минути и измийте косата си както обикновено.

Добавете блясък на косата

Направете си маска от жълтъци с малко количество лимонов сок или бял оцет. Нанесете маската върху измита коса и оставете за няколко минути да подейства. Изплакнете с хладка вода.

За да намалите омазняването на косата, смесете яйчен белтък с няколко капки лимонов сок или сок от портокал. Нанесете в корените и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с хладка вода.

Снимка: freeimages

Коментирай