Здраве и красота

Съставки за отслабване в летните ви шейкове

Подслаждайте напитките със стевия, вместо с мед

25.06.2014г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ако искате да свалите няколко излишни килограма или да запазите фигурата си във форма през летните месеци, има няколко незаменими съставки, които може да добавяте към любимите си летни напитки. Вижте кои са.

Стевия

Стевията е чудесна натурална съставка, която е и здравословен заместител на бялата захар. Може да я добавяте към кафе, чай, лимонада, фрешове, смути. Тя е в пъти по-сладка от захарта.

Кефир

Ако все още не сте се убедили в полезните и отслабващи свойства на кефира, това лято може да го направите. Може да ви звучи безвкусно, но обезмасленият кефир е една от най-добрите високопротеинови съставки за летните ви шейкове. Може да го комбинирате със стевия, плодове. Кефирът съдържа в пъти повече пробиотици за отслабване, в сравнение с киселото мляко.

Бадемово мляко

Ако искате да поддържате добра фигура или да свалите излишните килограми, заменете обикновеното прясно мляко с неподсладено бадемово. В една чаша от него се съдържат само 30 калории и няма захар, соя, лактоза, глутен и въглехидрати. Може да го добавяте към кафе, чай, смутита или да го консумирате добре охладено.

Лимони и лайм

Лимоните съдържат по-малко от 1 грам захар на плод. Те са отлична диетична съставка за овкусяването на вода, фрешове, смутита, чайове. Лаймът, също като лимона е с минимално съдържание на захари, а в същото време изобилства от витамин С. Двата плода в комбинация с други плодове или зеленчуци ще дадат тласък на вашия метаболизъм и ще помогнат ефективно да изгорите излишните калории.

Ябълков оцет

Към чаша студена вода добавете стевия, настърган джинджифил, лимон и няколко капки ябълков оцет. Разбъркайте добре и се насладете на приятния й вкус. Тази лятна напитка с ябълков оцет ще помогне за намаляване нивата на кръвната захар и предотвратяване на натрупването на излишни мазнини в тялото.

Свързани статии

Киви

Съдържа малко калории, има много витамин С, фибри и антиоксиданти. Може да го добавяте към вашите смутита, фрешове. Кивито е плод, който спомага за намаляване на нивата на хормоните на стреса, които често са отговорни за натрупването на излишни килограми. Освен това поддържа добри нива на холестерола и забавя появата на бръчки.

Грейпфрут

Сочен, с приятен вкус и богат на витамини, антиоксиданти, фибри и ликопен, грейпфрутът детоксикира организма и помага да загубите излишните килограми. Добавяйте винаги от него във вашите летни напитки.

Диня

Тя има ниско съдържание на калории (в 1 чаша има само 45 калории). Това я прави подходяща за консумация през лятото. За да направите напитките си още по-приятни на вкус, здравословни и да се погрижите за талията си, винаги добавяйте и малко от нея.

Коментирай