Здраве и красота

3 прости правила за подобряване на здравето

Как да подобрим здравето си?

26.06.2014г. / 17 39ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

За да се насладите на живота максимално, е необходимо да водите здравословен начин на живот. Астмата, диабетът, високото кръвно налягане и всички онези хронични заболявания и алергии, които се превърнаха в истинска чума на нашето време, правят живота ни много по-нещастен и труден.

Какво можете да направите, за да промените живота си в по-позитивна насока? Кои са постулатите, които да следвате, за да „рестартирате“ здравето си? Вижте тези 3 прости правила, които да следвате!

Уверете се, че отделяте достатъчно време за ходене пеша

Разходките на открито през деня са чудесен начин да се заредите със свеж въздух, да поемете малко от слънчевите лъчи и да раздвижите кръвообращението и скованите кости от продължителния работен ден.

Разходките повишават имунитета, а освен това са изключително важни за менталното здраве. По този начин ще се предпазите от депресия и ще се освободите от стреса.

Свързани статии

Яжте цветни храни

Неслучайно природата ни е дала толкова голямо разнообразие от цветове в храната. Растителните храни са богати на антиоксиданти, витамини и всички необходими вещества за организма, които ни предпазват от различни болести.

Яжте пресни плодове и зеленчуци всеки ден, за да дадете тласък на здравето си и за да повишите енергията.

Има някои важни насоки, които е необходимо да спазвате по време на хранене, за да подобрите здравословното си състояние:

  • Яжте малки порции
  • Яжте в малки съдове, за да намалите количеството излишни калории
  • Яжте бавно – това ще ви помогне за по-доброто храносмилане и ще ви даде чувство на ситост
  • Спрете да се храните, щом усетите ситост! Задължително!

Прекарвайте времето си с позитивни хора

Да бъдеш с хората, които обичаш и които те зареждат с положителни емоции е едно от най-важните неща, определящи здравословното състояние. Близките хора са незаменима подкрепа. С тях можете да се разтоварите, да обмените опит, да излеете емоциите си, а и да получите ценни съвети!

Не забравяйте – добрата физическа активност, добрата храна и доброто психическо здраве са основните опорни точки, върху които трябва да наблегнете, за да подобрите здравословното си състояние!

Коментирай
Здраве и красота