Здраве и красота

Изненадващи неща, с които вредим на кожата си

Твърде често си правите кола маска

02.07.2014г. / 14 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Какво може да попречи на кожата да бъде красива и млада по-дълго време? Храненето, хормоналните промени и други могат да окажат негативно влияние върху нея.

Често на кожата си вредим и с ежедневните навици, за които дори не предполагаме, че имат нещо общо с кожата. Споделяме кратък списък с изненадващи неща, които могат да навредят на вашата красота.

Носенето на непочистени очила

Вероятно ви се струва незначително, но както се грижите за хигиената на вашите контактни лещи, така трябва да се грижите и за слънчевите и диоптрични очила. Остатъците от грима, постоянното пипане с мръсни ръце е причина за натрупването на много бактерии върху очилата, които се натрупват върху кожата ви.

Ако сте с по-мазна и пореста кожа, това ще е причина за по-бързото замърсяване на кожата на и около носа, което често е причина за появата на неприятните черни точки. Затова мийте често очилата със сапун и вода или използвайте специален спрей за тяхното почистване.

Твърде често си правите кола маска

Честата епилация с кола маска може да направи кожата ви по-суха, сбръчкана и чувствителна. След процедура за премахването на нежеланите косъмчета на вашата кожа и трябва около 3 седмици, за да се регенерира, особено в чувствителните зони.

Мръсни калъфки на възглавниците

През нощта кожата ви получава шанс да отдели полезни масла за възстановяването си, както и да премахне голяма част от мъртвите клетки. С течение на времето тези мъртви клетки могат да се натрупат върху калъфката, оставяйки след себе си бактерии и токсини. За да поддържате кожата си чиста и здрава, сменяйте всяка седмица калъфката си.

Йо-йо диетите

Йо-йо диетите със сигурност влияят отрицателно на здравето и красотата на кожата. Появяват се стрии, кожата се отпуска и увисва, а реконструкцията на някои места може да изисква и намеса на естетичната хирургия. Освен това драстичните диети лишават организма ви от важния за младостта на кожата витамин А.

Консумирате твърде много сол

Излишният натрий в храната може да извлече влагата от кожата, оставяйки я суха и вяла, а вие да изглеждате подпухнали и уморени.

Твърде често ексфолирате

Прекалената ексфолиация на кожата може да я лиши от полезните масла, от които тя се нуждае, за да поддържа своите блясък и еластичност. Ексфолирайте кожата си не повече от два пъти седмично, ако искате да я запазите красива.

Не спортувате

Ежедневните спортни занимания повишават притока на кръв, което неминуемо се отразява на състоянието на кожата. В допълнение към това вие прочиствате чрез потенето кожата си от токсините, мъртвите клетки, което позволява на новата кожа да разкрие своята красота.

Свързани статии

Твърде често се излагате на климатик

През летните месеци климатикът е вашето спасения от високите температури. Но ако прекарвате твърде много време в помещение, в което работи климатик, това може да навреди на вашата кожа. Климатиците отнемат от влажността на въздуха. А кожата се нуждае от нея.

Вечер не почиствате грима си

Непочистването на грима вечерно време може да доведе до появата на бактериални инфекции и запушени пори, които могат да предизвикат акне и черни точки. Затова не пропускайте да почиствате всекидневно вашата кожа с подходяща козметика.

Дълги душове с гореща вода

Понякога те са приятни и имат релаксиращ ефект. Но честото къпане с гореща вода може да навреди на външния слой на кожата и да предизвика лющене и дехидратация.

Коментирай