Здраве и красота

5 неща, които могат да бъдат наистина заразни

Въображаемите заболявания...

03.07.2014г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато споменем думата „зараза“ веднага се сещаме за настинки, грип и много други заболявания. Но едва ли предполагаме, че някои емоции, тип поведение, попадат също в графата „заразни“.

Често не осъзнаваме, че нашите емоции, това, което споделяме, езикът на тялото, смехът, миризмата на тялото ни, манията за пазаруване на скъпи вещи и т. н. могат да се окажат заразни.

Вижте 5 изненадващи неща, които може да предадете на хората около вас или да приемете от тях.

Задух

Ако сте активно спортуващ около вас често виждате задъхани и зачервени трениращи хора във фитнеса. Но продължителното наблюдаване на човек, който се задъхва след физическа активност може да бъде заразно и да ви накара да усещате задух и ускорено дишане.

Според учени това се дължи на способността на човек да изпитва емпатия, а физическите усещания са начин, по който ние изпитваме емоциите. Ето защо, когато някои срещу нас е задъхан, ние не можем да му помогнем, но сме съпричастни към него и изпитваме подобна реакция.

Конкурентоспособността

Представете си, че в офиса имате нов колега. Той е амбициозен, бързо навлиза в материята и е конкурентоспособен.

Това е моментът, в който вие не бихте искали да останете на заден план, затова правите необходимото, за да бъдете конкурентоспособни, подобрявайки качествата си.

Въображаеми заболявания

Представете си ситуация, в която ваш близък споделя, че има няколко симптома, сам си е поставил диагноза, понякога доста крайна. В този момент вие осъзнавате, че имате сходни с неговите симптоми и веднага решавате, че страдате от същото заболяване. Истерията около въображаемите заболявания може да бъде наистина заразна.

Ако сте на концерт на любимата ви група, но видите, че няколко човека закриват ушите си, вие веднага ще се съгласите, че музиката е твърде силна, независимо, че преди минути силата на звука не е била проблем за вас.

Въображаемите заболявания са заразни, защото почти винаги възприемаме емоциите на хората около нас. Съпреживяваме ги, откриваме прилика със своите собствени и чуждите здравословни проблеми веднага стават и наши.

Теглото на ваш приятел

Многобройни проучвания са доказали, че контактът с хора, които имат наднормено тегло, често преяждат или страдат от емоционално хранене, увеличава риска и вие да нарушите вашето здравословно тегло.

Свързани статии

Дамите биха разбрали същността на това изследване. Когато тяхна приятелка им сподели, че е започнала нова диета, те бързат да постигнат резултатите, които тя би постигнала с новия си хранителен режим.

Въпреки това, не бива да забравяте, че най-важното е да бъдете уверени в собствените си решения за здравословно хранене.

Кофти денят на вашия колега

Ако шефът или колегата ви днес не са в особено добро настроение, тази негативна енергия би могла да се прехвърли към вас, особено, ако сте позитивен и усмихнат човек. Проучване показва, че дори гледането на непознати, но на пръв поглед угрижени хора, може да повиши отделянето на хормоните на стреса. Единственото, което може да направите е да не се поддавате на стреса и да се опитате да направите деня на своя колега по-приятен.

Коментирай
7 rate up comment 0 rate down comment
Ани ( преди 9 години )
негативизмът е най-заразен, а енергийните вампири най-страшни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 2 rate down comment
Пърдешков ( преди 9 години )
Притчи, мъдрости, цитати