Здраве и красота

Летни маски за красива коса с интензивен цвят

Помагат и при силно увредени коси

03.07.2014г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да запазите блясъка, мекотата и цвета на косата през летните месеци, трябва да се грижите добре за нея. Освен нанасянето на продукти, които действат слънцезащитно на косъма, добре е да правите и натурални домашни маски.

Протеините, минералите и витамините, които се съдържат в техните съставки ще запазят косата ви жизнена и красива. Те са подходящи и за силно увредени коси, тъй като са богати на ценни масла.

Запишете си рецептите и ги правете един или два пъти седмично. Ако косата ви е по-мазна, не поставяйте в корените от маската, която сте избрали да си направите, а само по дължината на косата.

Маска с авокадо

Авокадото е една от най-добрите естествени съставки, които да ви помогнат да запазите блясъка и здравината на косата през лятото. В купичка сложете половин авокадо с три супени лъжици мед и три супени лъжици зехтин.

Разбъркайте добре маската и я нанесете върху суха коса. Оставете да действа 30 минути и след това измийте косата си както обикновено.

Топла маска с масла

Един от най-добрите начини за възстановяване на гладкостта и мекотата на вашата коса са маслата. Може да си направите комбинация от зехтин, бадемово масло, рициново масло, кокосово масло, или да ги ползвате поотделно.

Затоплете леко маслата, а след това ги приложете върху суха коса. Оставете да действа 30 минути и след това измийте косата си.

Маска с картофи

Настържете един картоф на ренде. Към него добавете малко количество кисело мляко и зехтин или бадемово масло. Нанесете маската по дължината и в корените и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

Свързани статии

Маска с кисело мляко

Киселото мляко е добър източник на протеини, които подхранват косата. Направете си възстановяваща маска с кисело мляко, мед и масло от розмарин или бадемово масло. Нанесете върху суха коса за 30 минути и след я измийте както обикновено.

Ако страдате от пърхот, маската, която ще подхрани кожата на главата и ще намали неговото проявление съдържа зехтин, жълтък и сусамово масло. Необходимо е да действа 20 минути, а след това измийте косата си с подходящ шампоан.

Маска с банан

Направете на пюре половин или един банан. Добавете към него един белтък и кокосово масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес. Нанесете маската на суха коса и оставете да действа 20 минути, а след това я измийте както обикновено.

снимка: thinkstock

Коментирай