Здраве и красота

Защо скоковете са толкова полезна тренировка?

Не извайват само краката!

11.07.2014г. / 08 09ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Писнало ви е от еднообразното тичане на пътеката във фитнеса? Карането на велоергометъра пък е същински ад! Разнообразете тренировката си със забавни скокове! Оказва се, че този вид физическа активност е не само забавна, но и изключително ефективна в отслабването и цялостното стягане на тялото.

Скоковете са като детска игра, но всъщност са си истинска тренировка, която се оказва доста трудна за възрастните. Опитайте да направите по 100 скока всеки ден и ще се убедите колко трудоемко е това!

Именно заради това те са чудесен начин да отслабнете и изваете фигурата си.

Какви са предимствата на скоковете, за които не сте подозирали?

1. Те са упражнение за сърдечносъдовата система, увеличават пулса и ускоряват метаболизма. На практика това са си истински кардио упражнения.

2. Скоковете са ефикасен начин да укрепнете ставите.

3. Този начин на трениране подобрява нивата на кислорода в кръвта и дава тласък на кръвообращението. Така се улеснява и работата на всички органи в тялото.

4. Скачането е цялостна тренировка за всички групи мускули, не само за краката!

5. Укрепват се всички основни групи мускули.

6. Ако включите клекове в „скачащата“ тренировка, ще натоварите допълнително мускулите на краката и корема, което ще ви помогне да подобрите цялостно визията си и да се вталите.

7. При скачането се освобождават ендорфини, като по този начин се намаляват нивата на стреса в организма.

8. Скоковете и клековете увеличават енергийните нива в организма. Първоначално може да се чувствате изтощени, но след като мускулите отпочинат ще усетите прилив на енергия и желание за дейност.

Снимка: Thinkstock

Коментирай