Здраве и красота

Как да се отървете от потъмнялата кожа по врата?

Естествени методи

14.07.2014г. / 12 51ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако сте забелязали, понякога се образуват пигментни потъмнявания по врата. Много е неприятно, защото приличат на мръсно, а всъщност това се получава от излагането на врата на слънце или от триенето на кожата. Знаете, там кожата е по-податлива и на образуване на неприятните папиломи.

Потъмняването на кожата на врата е неприятна гледка, въпреки че не е опасно за здравето. За да се отървете от него, трябва да направите няколко прости стъпки у дома!

Ексфолиране

Ексфолирането е най-ефективният метод за премахване на мъртвите клетки, почистване и подобряване на оцветената кожа. Използвайте естествен скраб от лимон, мед и захар, за да облекчите кожата на врата.

Алое вера

Алоето е естествено средство за изсветляване на кожата. То е и мощно овлажняващо средство. Освен, че е богато на антиоксидант и други важни съединения, то помага и за подмладяването на клетките. Използвайте пресен сок или гел от алое вера директно върху врата си за около 15-20 минути и изплакнете. Повтаряйте това всеки ден и ще видите резултатите.

Свързани статии

Лимонов сок

Лимонената киселина е природен избелващ агент, пълен с витамин С. Той е полезен за отстраняване на мъртвите клетки по кожата. Поради тези причини, лимоновият сок може да бъде използван като ефикасно средство за избелване на потъмняла кожа.

Нанесете направо върху кожата прясно изцеден лимонов сок, но бъдете внимателни, ако имате чувствителна кожа.

Сода за хляб

Содата е натурален скраб за тяло, който щади кожата. Почиства чудесно кожата без да я изсушава. Направете паста от няколко лъжички сода и няколко лъжички вода. Разбъркайте и разтрийте върху врата. Оставете за 15 минути да подейства и изплакнете.

Бадемово масло и витамин Е

Бадемовото масло е природно средство да се отървете от потъмнялата кожа по врата. Смесете малко бадемово масло с ампула витамин Е и втрийте в кожата. Нежно масажирайте врата. Накрая оставете за 20 минути да попие. След това изплакнете с топла вода.

Коментирай