Здраве и красота

Тайните за красота на вашите баби

Скрийте широките пори с билкови кубчета лед

21.07.2014г. / 17 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Всичко, което днес прилагаме върху кожата и косата си, за да бъдат красиви и здрави, са едни добре изпитани трикове за красота на нашите баби. Често забравяме за тях, а те могат да ни помогнат да бъдем по-красиви, млади и свежи. Запишете си ги!

Когато искате лакът за нокти да изсъхне по-бързо, поставете ръцете/краката в студена вода.

В случай, че любимият ви молив за очи се е втвърдил и е трудно да се гримирате с него, използвайте запалка. Загрейте леко върха на молива. След прилагането на тази техника нанасянето ще бъде повече от лесно.

За тези от вас, които страдат от широки пори трикът с лед може да помогне за тяхното свиване. Всичко, което трябва да направите е да сварите лайка, коприва или розмарин и да сипете отварата във формички за лед. След това поставете кубчетата в тензух или кърпа и масажирайте лицето си. Правете тази процедура два пъти на ден.

Ако ноктите ви са оцветени в жълто след употребата на лак за нокти, натъркайте ги леко с парче лимон. Оставете да действа 5 минути и изплакнете.

Ако искате с естествени продукти да подчертаете цвета на косите си, използвайте следните съставки:

За тъмна косаизплакнете косата си с отвара от листа от орех или направете 30 минутна маска на косата с утайка от кафе.

За руса коса – изплаквайте косата си всеки път след баня с отвара от лайка. Преди да отидете на плаж напръскайте косата си с разтвор от лимонов сок и вода. Това ще я изсветли естествено.

За червена коса – изплаквайте всеки път косата си с пресен сок от цвекло и моркови.

Тъмните кръгове под очите крият вашата красота и свежест. За да ги премахнете, сложете на всеки клепач по едно парченце краставица. Постойте около 10 минути и ще видите разликата.

Ако страдате от косопад, чесънът може да бъде вашият естествен лек. Въпреки че миризмата му е остра, той има антимикробно действие, спомага за отпушването на космените фоликули и стимулира растежа на нова коса.

Свързани статии

Стрийте няколко скилидки чесън и ги смесете с малко зехтин, масло от бадеми или масло от розмарин. Нанесете пастата върху засегнатите участъци и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата си както обикновено.

За да намалите появата на бръчки, правете два пъти седмично маска на лицето си от ябълка, жълтък и кисело мляко. Направете половин ябълка на пюре, добавете към нея жълтъка и малко кисело мляко. Оставете маската да действа 15 минути и изплакнете.

В случай, че на лицето ви излезе пъпчица, третирайте я като я намажете с малко оцет.

За да придадете повече обем на косата си и да станат къдриците ви по-равни, добавете към шампоана малко количество бира.

Коментирай