Здраве и красота

5 изненадващи начина за блестяща кожа

Без помощта на козметични продукти

23.07.2014г. / 09 46ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

По отношение здравето и красотата на кожата съществуват много митове, бабини съвети и какви ли не легенди. Но за да бъде кожата красива и с бляскав вид, това зависи преди всичко от типа на кожата и вашия ген. Всичко останало може само да допринесе за разкрасяването и освежаването й.

Какво наистина върши работа за подобряване красотата на вашата кожа?

Не трябва да миете лицето си с топла вода

Запомнете това – горещата и дори топла вода уврежда епидермиса и дехидратира кожата. Така тя става лесно податлива на вредни влияния, пигментация и преждевременно стареене. Освен това хората с чувствителна кожа изпитват раздразнения, обриви, зачервявания и с честото измиване с топла вода подклаждат огъня.

Маслата са добри за кожата

Не ги избягвайте, мислейки, че ще омазнят още повече кожата и ще предизвикат ефект на лъщене. Няма такова нещо! Тъкмо обратното – добре хидратираната и навлажнена кожа сияе с по-голям интензитет, а маслата й придават еластичност и свежест.

Можете да използвате просто чист зехтин за цялото тяло, ефектът ще е прекрасен! Не само кожата ви ще засияе, но и стриите ще се заличат.

Свързани статии

Не е нужно да търкате със скраб, за да ексфолирате добре

Повечето почистващи ексфолианти имат твърди частици и са прекалено груби за кожата. Допринасят за нараняването й и податливостта й на вредните условия на средата.

Вместо това можете да ексфолирате в дълбочина без да дразните с помощта на различни плодове! Пюре от пресни манго, ягоди, ананас са чудесен вариант за ефективно почистване. Те съдържат естествени плодови киселини, които действат не само почистващо, но и тонизиращо.

Не е толкова важно какво слагате върху кожата, по-важно е какво ядете

Много хора смятат, че мазането с хиляди мазила ще направи кожата им хубава и гладка, без да се ограничават в яденето на вредни храни. Няма как да се случи! Кожата в голяма степен е израз на вътрешното състояние на организма. Тя е най-големият орган в човешкото тяло и абсолютно всичко, което правим с организма си, рефлектира върху нея.

Намалете консумацията на алкохол, увеличете пресните зеленчуци и плодове, възползвайте се от ползите за кожата от чая и ще забележите резултатите, без дори да се охарчите за скъпи козметични продукти!

Шоколадът причинява акне, но хлябът и тестените изделия не

В подкрепа или не на това твърдение никога не е имало особено убедителни аргументи. Не може да се каже със сигурност дали хлябът и шоколадът са причинители на акне и кожни проблеми, индивидуално е и не е общоважащо.

Коментирай