Здраве и красота

Здраве и дълголетие с помощта на мед и канела

Намалете артритните болки с комбинация от мед и канела

21.07.2014г. / 08 37ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Едни от най-често добавяните съставки към ароматната чаша чай или мляко, към зърнените закуски, сладкишите са мед и канела. Те не само подобряват вкуса, но и имат и редица ползи за здравето, като помагат при настинки, грижат се за здравето на кръвоносните съдове, действат антибактериално и други. Запишете си още няколко незаменими ползи за здравето от консумацията на мед и канела.

Регулират нивата на холестерола

Двете натурални съставки имат свойствата да понижават нивата на високия холестерол. Когато ги приемате заедно, вие удвоявате тяхната сила на действие. В проучване бе установено, че участници, диагностицирани с диабет тип 2, които са приемали до 6 грама канела на ден, са били в състояние да намалят нивото на общия холестерол, заедно с нивата на триглицериди.

Качествата на меда са били многократно доказани отново при пациенти страдащи от диабет тип 2.

Медът има способността да регулира нивата на холестерола и на кръвната захар. Включете тези незаменими съставки във вашето ежедневно меню и се радвайте на добро здраве и дълголетие.


Намаляват болката в следствие на артрит

За да намалите подуването на ставите и неприятната болка, сутрин и вечер в чаша топла вода разтваряйте две супени лъжици мед и щипка канела. Веднага ще почувствате облекчение, тъй като двете съставки имат анти-възпалителни свойства.

Намаляват стомашните болки

За да премахнете стомашното неразположение, често взимате лъжичка сода за хляб с малко вода. Заменете содата с мед и канела. Направете си здравословна смес от 1 супена лъжица мед и 1/2 чаена лъжичка канела разтворени в топла вода. Изпийте напитката на гладен стомах.

Помагат срещу косопад

Един от естествените методи да засилите растежа на вашата коса и да намалите косопада е като използвате мед и канела. Двете съставки благоприятстват здравето на косата, тъй като спомагат за подобряването на циркулацията на кръвта в скалпа.


Медът има способността да овлажнява добре кожата на главата, което също е важно, за да имате здрава и блестяща коса. Направете паста от една супена лъжица мед, една чаена лъжичка канела и малко зехтин.

Разбъркайте добре и нанесете с леки масажни движения в корените на косата. Оставете да действа 15 минути и измийте косата си както обикновено.

Намаляват умората

Ако искате винаги да бъдете енергични и бодри, сутрин и в следобедните часове хапвайте по една лъжица мед с малко канела. Така по естествен начин ще повишите вашите енергийни нива, като това няма да повиши излишно нивата на кръвната захар.

Свързани статии

Премахват пъпките

Медът има редица лечебни свойства, които влияят благоприятно върху кожата. Мед и канела е една ефективна комбинация, която може да помогне да намалите възпалението, да намалите появата на пъпки и бързо да елиминирате неприятните белези, които остават след тях.

Направете си маска от 3 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка канела. Поставете маската на почистено лице за 15 минути и изплакнете. Правете тази маска 2 или три пъти седмично или всеки ден поставяйки я само върху пъпките. Подходяща е за всеки тип кожа.

Помагат за изгарянето на излишните калории

Медът и канелата могат не само да заситят апетита ви към нещо сладко, когато сте на диета, но и спомагат за ускоряването на метаболизма. Освен това консумирайки мед, вие ще имате по-здравословен гликемичен индекс, отколкото ако консумирате бяла или кафява захар.

Снимки: Thinkstock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати