Здраве и красота

Съживете накъсаната коса с помощта на бира

Бирата е с богато съдържание на биотин

24.07.2014г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Бирата е една от любимите напитки в горещите летни дни, която ни разхлажда и утолява жаждата. Но освен като напитка, тя може да бъде използвана и като грижа за кожата и косата. Тук може да видите няколко полезни маски за лице с бира, а в следващите редове споделяме как да я използвате и като грижа за накъсаната коса.

Бирата е с богато съдържание на минерали (като магнезий, фосфор, калий), витамини, протеини, аминокиселини и антиоксиданти. Тя осигурява отлична хранителна среда на косата, ето защо често се среща в редица козметични продукти за коса.

Напитката съдържа и биотин, който е един от най-важните витамини за здравословния растеж на косата. Биотинът помага за предотвратяване появата на пърхот и косопад. Запишете няколко съвета за това как по-често да използвате бирата в домашните грижи за коса.

За изплакване и придаване на обем на косата смесете равни части оцет, бира и вода. След като измиете косата си с шампоан и балсам, изплакнете косата си с тази смес и след това подсушете.

Свързани статии

Домашен балсам за коса

Затоплете в тенджера една чаша бира. След това към нея добавете чаена лъжичка масло от жожоба. Балсамът се поставя върху косата за около 5-10 минути, а след това се изплаква с вода.

Домашна маска за всеки тип коса

В тенджера загрейте една чаша бира. Към нея добавете 2 супени лъжици мед и 3-4 капки лимонов сок. Нанесете маската в корените на измитата коса и оставете да действа 15 минути. След това изплакнете с вода.

Маска за стимулиране растежа на косата

В купичка смесете една чаша леко затоплена бира, един жълтък, няколко капки масло от розмарин или бадеми. Разбъркайте добре съставките и нанесете маската в корените за около 20 минути, а след това измийте косата си както обикновено.

Коментирай