Здраве и красота

Как да се вталите неусетно

Лятото предлага по-забавни дейности, с които да отслабнете

22.07.2014г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Лятото е сезонът, в който всички искаме да изглеждаме максимално добре. Но в жегата на никой не му се ще да продължава да тренира усилено във фитнеса. На всички ни се иска неусетно да стегнем и изваем фигурата си.

Какъв по-приятен начин да се вталим, ако не чрез забавни занимания!? През лятото е топло, въздухът е свеж и времето е подходящо за дейности на открито, които не само са приятни, но помагат и за изгаряне на калории. Какво можете да изберете?

Туризъм

Туризмът е предизвикателство, особено планинският. Красивата природа, околностите и забележителностите са приятна гледка, която разведрява и кара мозъка да си отпочива, въпреки физическото усилие, което тялото полага, за да катери височини.

Именно заради тези физически усилия ще успеете неусетно да свалите килограми. Изкачването и дългите ритмични разходки в планината са вид кардио тренировка, която влияе върху изгарянето на калории.

Колоездене

Карането на колело е друг подходящ начин да отслабнете без да се мъчите с гладуване и тичане на пътеката във фитнеса. Карането на колело гори по 400 калории на час, така че няма да е проблем за вас да съчетаете любимата си разходка с колело из парка или планината с чудесен начин да се вталите.

Плуване

Плуването е най-добрият спорт за щадящо отслабване. Пък и в топлото лято какво по-приятно от това да се цопнете във водата? Средно при един тренировъчен цикъл се горят около 425 калории за час.

Плуването стяга всички групи мускули без изключение. Ще поработите ефективно над гърба, седалището, бедрата, ръцете и гърдите.

Свързани статии

Плажен волейбол

Така и така ще се ходи на море – възползвайте се от приятните занимания, които предлага плажът. Лежането под чадъра е приятно, но все пак разиграйте малко това тяло! Плажният волейбол гори приблизително по 500 калории за около 40 минути. Ще се позабавлявате с компанията и неусетно ще свалите някое друго килце.

Ролери

Стига да не вали проливен летен дъжд, ролерите са много подходящ спорт за лятото. Изобщо карането на каквито и да е кънки стяга много добре бедрата, коремните мускули, седалището и ръцете, защото в засилването и пазенето на равновесие участват всички тези големи групи мускули.

Ако карате ролери поне за час ще изгорите около 800 калории, което е повече от добре!

Йога в парка

За любителите на йогата, лятото е много подходящо време за занимания на открито. Така не само ще се слеете по-пълноценно с природата, но и ще направите фигурата стройна и по-пластична.

Откъм изгаряне на калории йогата не може да се сравнява с останалите изброени, защото за един сеанс се горят около 175 калории, но все пак ползите от нея не са малко.

Градинарство

Ще си кажете – та що за спорт е това!? Съгласни сме, че не е, но е занимателно, приятно и с красив краен резултат. Пък и съгласете се, че градинарството заслужава място сред летните „фитнес дейности“, защото все пак един час копаене в градината гори средно по 250 калории.

Коментирай