Здраве и красота

Водата – оазис на красота и здраве

Коя е водата, която са пили императори и царе?

01.08.2014г. / 18 17ч.
Аз жената
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Водата се явява основна съставна част на тъканите и течностите в нашия организъм. Кръвта съдържа 92% вода, мускулите и главният мозък съдържат 75%, даже в костната тъкан на човека има вода, и то не малко – 22%!

Затова, за да останем здрави, красиви и да бъдем в добра физическа форма, е необходимо заедно с правилното хранене и спорта да поддържаме организма си добре хидратиран. Това може да се постигне чрез употребата на слабо минерализирани води. Ежедневно трябва да пиете не по-малко от 2 литра вода, а тези, които водят по-активен живот, 4 литра на ден.

Много е важно внимателно да се избира точно каква вода пием. България е богата на минерални извори и от древността водите й са били познати и признати с лечебните си свойства.

Минерална вода „Хисар“ се използва отпреди повече от 2000 години. Това е водата, която са пили императори и царе. Град Хисаря е възникнал през 4 век преди новата ера. Наличието на 22 топли минерални извора с лечебни свойства е наложило построяването на града, който е бил защитен с крепостни стени, дълги 2315м и високи 10м.

Траки, византийци, славяни и българи предават през вековете на възход и разруха славата на целебната вода... Освен популярната минерална вода с марка „Хисар“ „Бутилираща Компания Хисар“ пусна на пазара трапезна вода с търговско наименование „Оазис“ и „Жива вода“, която е планинска по произход, с изключително ниска минерализация – 10 мг на литър и с кристална микробиологична чистота.

Методът на обратната осмоза чрез филтрация отстранява 90 % от минералните соли, които не могат да се усвоят от организма, тя е подходяща за всекидневна употреба и постоянна консумация от всички възрасти.

Важно е да знаем, че пиенето на вода създава чувство за ситост и така огладняваме по-рядко и намаляваме приема на храна. Водата е основна съставна част на всяка клетка. Тя участва в обмяната на веществата и терморегулацията на човешкото тяло.

Подпомага изхвърлянето на отпадъчни вещества. Грижи се не само за здравето ни, а и за красотата. Прави кожата ни свежа и се бори с целулита. За да сте сигурен победител в битката за здраве и красота, въоръжете се с най-достъпното и ефективно оръжие в борбата с дехидратацията и целулита – бутилка вода.

Коментирай
3 rate up comment 5 rate down comment
1 ( преди 9 години )
Абе кви са тия долни реклами, бе! От днес няма да си купя нито вода Хисар, нищо ще отворя повече този сайт! Продайте си задниците за пари!От редакцията: Сайтът все от нещо трябва да се издържа, ако не друго, то поне таксата за ползването на интернет пространство да си плаща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар