Здраве и красота

Неподозирани причини за появата на мигрена

Дефицит на магнезий

04.08.2014г. / 12 30ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Мигрената е хронично състояние, което се характеризира с чести и усилващи се болки в главата. Обикновено болките засягат едната половина на главата. Състоянието може да наруши нормалния ритъм на живот. Има много причини, които могат да отключат това състояние, ето някои от тях.

Целиакия или непоносимост към глутен

Целиакията е заболяване на червата, което възниква под влияние на глутена. Глутенът е растителен протеин, който се намира в някои видове зърна като пшеница, ечемик, ръж. Според изследвания голяма част от страдащите не знаят, че имат непоносимост към глутен.

Физическите симптоми, които напомнят за целиакията са коремни и стомашни болки, газове, дори мигрена. С помощта на кръвен тест може да се установи дали имате нетолерантност към глутен.

Дефицит на магнезий

Дефицитът на магнезий почти винаги протича с мигрена. Важният минерал играе ключова роля за голям брой функции, които се извършват в човешкото тяло. Една от най-честите причини за недостиг на магнезий в организма е неправилно хранене, прекалено консумиране на кофеинови, алкохолни и газирани напитки, хроничен стрес, хронична болест на червата и други.

На пациентите, които страдат от мигрена се препоръчва да приемат около 500 мг магнезий дневно.

Свързани статии

Заболяване на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е орган с формата на пеперуда, разположен в основата на шията. Той е отговорен за редица функции в организма. Често срещани са хипо или хиперфункция на щитовидната жлеза.

Нарушенията в нейните функции се проявяват най-често с промени в теглото, настроението, менструалния цикъл и други. Едно от най-честите неразположения е и мигрената.

Алергия към мухъл

Мухълът може да отключи редица здравословни проблеми като астма, кашлица, дразнене на очите и мигрена. Това се дължи на токсините, които се образуват по повърхността на мухъла, наречени микотоксини.

Ако в дома ви има повече влага и мухъл и често се оплаквате от мигрена, намерете адекватно решение на проблема и го елиминирайте.

Коментирай
Свободно време