Здраве и красота

Защо трябва да съхраняваме водата в медни съдове?

Предпазва от рак и намалява ревматоидните болки

06.08.2014г. / 18 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Според една от  древните индийски тайни за добро здраве и дълголетие, ако съхранявате водата в медни съдове, ще бъдете винаги в добро здраве. У дома, най-често съхраняваме водата, която купуваме от магазините в бутилки или кани.

Според философията на Аюрведа медта има способността да балансира трите доши Капха, Питта и Вата. Консумирането на вода, която е съхраняване в меден съд забавя стареенето, но не само. Тя има редица ползи за здравето, като: 

Убива бактериите

Медта, от която се изработват съдовете има стерилизиращ ефект върху водата. Според специалисти, тя е особено ефективна срещу една от най-познатите ни бактерии ешерихия коли. Затова специалистите съветват да съхраняваме водата в медни съдове, за да се  прочисти от бактерии по естествен път. 

Регулира функцията на щитовидната жлеза

Медта е минерал, който е необходим за правилното функциониране на щитовидната жлеза. В повечето случаи, дефицитът на мед може да доведе проблеми с щитовидната. За да балансирате функцията на този важен орган съхранявайте водата в меден съд. 

Помага при артрит

Друга полза от консумацията на вода, която е съхранявана в меден съд е противовъзпалителни свойства, които има. Благодарение на нея вие ще намалите болките и неразположенията в ставите в следствие на ревматоидния артрит. 

Стимулира мозъчната дейност

Невронните мрежи в мозъка са покрити със специална обвивка, миелинов слой,  която ги защитава.  Медта помага в синтеза на липиди, които се събират, за да образуват тези миелинови обвивки. Медта също така предотвратява появата на  гърчове или припадъци. 

Подобрява храносмилането

Ако страдате от храносмилателни проблеми най-лесният и безопасен начин да възстановите нормалната функция е, като консумирате вода съхранявана в меден съд. Медта има способността да подобрява храносмилането. 

Свързани статии

Намалява риска от появата на анемия

Медта спомага и за произвеждането на червени кръвни клетки в организма. Докато организмът ви се нуждае от по-големи количества желязо, медта е необходима в малки количества, но е незаменима. 

Засилва имунна система по време на бременност

През деветте месеца е особено важно имунната система да бъде силна. По този начин намалявате риска от инфекции, настинки, грип или други заболявания. Препоръчва се за добро здраве, бременните жени също да консумират вода, която се е съхранявала в меден съд. 

Намалява риска от появата на рак

Медта има ефективни антиоксидантни свойства. Това я прави я прави мощна защита срещу развитието на ракови клетки, а също така се бори и със свободните радикали отговорни за появата не само на рак, но и на редица други заболявания. 

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Гуру ( преди 8 години )
Хайде и аз де се включа с малко АЛХИМИЧНА информация :)Всеки метал или минерал е в пряка зависимост от флуидните еманации на някоя от планетите... Златото и Диамантът са производни на Слънцето, Среброто и Лунния камък са производнина Луната, Живакът и Цитринът са производни на Меркурий, Медта и Нефрита - на Венера, Желязото и Рубина - на Марс... На Юпитер са подопечни - Калая, Цинка, Сапфира, а на Сатурн - Оловото, Оникса ...Тона разбира се е само по едно нещичко..... но цялата природа е производна на влиянието на еманациите на ВЕЛИКИТЕ СЕДЕМ!!!Та права е госпожата по-горе... не МЕДТТА а по-скоро Калаят облагородява с юпитерово влияние... а още по-точно и двете в симбиоза, но Юпитер е по-важният в случая!Друг е въпроса със Златото и Среброто, че и Платината, които още повече облагородяват... ама те са много скъпи, че да имаме големи съдове за съхраняване на вода в тях...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 1 rate down comment
Veska Slavova ( преди 9 години )
Медните съдове винаги се калайдисват. Водата контактува с калай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
boby ( преди 9 години )
До shrek: Медта корозира ли,това от къде го чу,не сам виждал подобно нещо,тя образува медна патина която я предпазва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Galq ( преди 9 години )
баба ми едно време също съхраняваше водата в такива съдове...на село пиехме само такава вода и аз и брат ми и нищо ни нямаше :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 1 rate down comment
смаян ( преди 9 години )
Михаела Лазарова, аз досега си мислех, че медта е метал.Няма да се караме за един минерал.Не зная колко ще Ви бъде от полза, но пуснете в съда за вода парче сребро макс. проба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 3 rate down comment
shrek ( преди 9 години )
Водата открай време в православието се съхранява в сребърни съдове, което е правилното. В мед да се пази вода, при условие че медта корозира за световно е пълен брътвеж и простотия
отговор Сигнализирай за неуместен коментар