Здраве и красота

Ежедневни навици, които пречат на плоския корем

Не консумирате хляб и зеленчуци

07.08.2014г. / 15 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За да бъдете с добра фигура е нужно да полагате всекидневни усилия. Храненето и гимнастиката са част от формулата, която ви помага да изглеждате добре. Но понякога, всекидневните навици могат да бъдат пречка за постигането на идеално тегло и плосък корем.

Споделяме няколко насоки, които ще ви помогнат да въведете леки корекции в дневния режим, за да бъдете винаги във форма. 

Мързеливи сте

След обилно похапване често обичате да се излегнете на дивана. По този начин няма как да постигнете един перфектен и плосък корем. Това е възможно един от най-лошите навици, с които вредите на фигурата си.

След като хапнете по-добре  е да направите кратка разходка или да седите, но не и да лежите. 

Не консумирате хляб

Не бива да се отказвате от полезния хляб и от зърнените култури. Пълнозърнестият хляб е за предпочитане пред белия. Полезните зърна, които се съдържат в него поддържат едни добри нива на инсулина, което от своя страна намалява риска от натрупване на излишни мазнини.

Полезните въглехидрати, които се съдържат в него също благоприятстват процеса на храносмилане. Мнозина от вас не консумират никакъв хляб, но това определено не е във вашата полза, когато искате да имате плосък корем. 

Избягвате полезните мазнини

Има мазни и преработени храни, които категорично трябва да бъдат изключени от менюто ви. Но, това не важи за полезните мазнини, които ви дават енергия и ви позволяват да останете във форма.

Такива са мононенаситените мазнини, които се съдържат в зехтина, авокадото, олио от рапица и други. 

Не консумирате зеленчуци

Зеленчуците трябва да присъстват във всяко едно ваше хранене за деня. Те са богати на витамини, минерали и фибри, подпомагащи храносмилането и облекчаващи запека. 

Пропускате  хранене

Пропускането на хранене няма да ви помогне да имате плосък корем и да намалите мастните натрупвания около ханша. Трябва да се храните 5 пъти на ден, в малки порции и с подходящи храни.

Свързани статии

Не забравяйте, че за да поддържате един добър метаболизъм организмът ви се нуждае от храна. Не случайно, много специалисти използват израза „яж, за да отслабнеш“. Особено важно е да не пропускате закуската, която дава тласък на метаболизма.  

Любители сте на подсладените напитки

Газираните подсладени напитки, соковете в кутии, които са част от вашето всекидневно меню, не работят във ваша полза. Голяма част от подсладителите, които се съдържат в тях забавят метаболитните процеси и увеличават съхраняването на мазнини в областта на корема. 

Преяждате 

Склонност към преяждане е друг лош навик, който е причина за появата на „любовните дръжки“.  Важно е количеството на приетите калории да бъде по-малко в сравнение с тези, които изразходвате. Това важи и за плодовете, които са богати на захари. 

Коментирай