Здраве и красота

Рициново масло за здрави кожа и коса

Как да го използвате?

12.08.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Рициновото масло е известно с това, че намалява цялостно възпаленията в тялото. То е естествен лаксатив и е мощно средство за повишаване на имунитета. 

Рициново масло е полезно не само за целия организъм, но и за косата и кожата. Разберете как да използвате това благодатно масло в грижата за красотата ви!

Рициново масло за бърз растеж на косата

Двата най-важни компонента в рициново масло за витамин Е и мастните киселини. Те са от съществено значение за растежа на косата, защото стимулират циркулацията на кръвта в скалпа. 

Благодарение на антибактериалните си свойства, рициновото масло се бори успешно с инфекциите и бактериите, които предизвикват пърхот, себореен дерматит и други кожни проблеми по скалпа. 

Рициновото масло подхранва косата в дълбочина и намалява накъсването, нацепването на краищата, сухотата и косопада. 

Свързани статии

Как да използвате рициновото масло за бърз растеж на косата?

Масажирайте маслото нежно в кожата на главата като започнете от втриване в краищата на косъма, докато стигнете до скалпа. Изчакайте да подейства няколко минути и измийте с шампоан. 

Тъй като рициновото масло е доста плътно може да се наложи да използвате шампоан два пъти.
За силно увредена коса можете да спите с рициновото масло върху косата си, като постелите памучна или хавлиена кърпа на възглавницата. На сутринта измийте добре.

Рициново масло за здрава кожа

Маслото е ефективно при кожни изгаряния, пигментни петна, акне, суха кожа и стрии. Рициновото масло съдържа рицинова киселина, която има антибактериална природа и помага в борбата с акнето и гъбичните инфекции. 

Освен това рициновото масло действа изключително силно срещу процесите на стареене и забавя появата на фини линии и бръчки. То стимулира естественото производство на колаген и еластин. Именно заради това е чудесно средство срещу стриите. 

Рициновото масло действа като натурален хидратант, който предотвратява изсушаването на кожата както в летните горещини, така и в зимните студове. 

 

Коментирай