Здраве и красота

5 начина да използвате леда за разкрасяване

Намалява появата на разширени пори

22.08.2014г. / 11 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ледените кубчета са добър начин да охладите напитките си в лятната жега. Но знаете ли, че те са чудесен начин да внесете влага в кожата си и да я направите мека и хидратирана?

Ледът е прекрасен начин да се справите с подпухналите клепачи, акнето и да разкрасите цялостно кожата на лицето.

Лечение на подпухнали очи и клепачи

Липсата на сън, стресът и напрежението през деня, както и късното лягане са причина за поява на подуване на клепачите. Това придава уморен вид на лицето ви, а кожата изглежда състарена.

За да се справите с този проблем използвайте кубчета лед. Разтрийте едно кубче по засегнатите зони, докато се стопи. Това ще намали подутините и ще освежи кожата. Можете също да сложите няколко кубчета в памучна кърпа и да разтриете внимателно. Прохладата ще успокои очите ви.

За успокояване на акне


Веднага, след като забележите появата на пъпка вземете няколко ледени кубчета и леко масажирайте с тях по възпалената зона, където се е появила пъпката. Студът от леда кара кръвоносните съдове да се свиват и това пречи на разрастването на възпалението. Постепенно пъпката завяхва. Зачервяването и подутината отшумяват.

Намалява появата на разширени пори

Именно заради свиващото си действие ледът е много подходящ в борбата с разширените пори по кожата на лицето. Масажът с ледени кубчета ежедневно ще свие порите и ще намали секрецията на себум.

Свързани статии

Успокояване преди и след обезкосмяване

Изтръпването от студа действа като упойка за кожата. Можете да използвате кубчета лед непосредствено преди кола маска или употреба на епилатор. Това е подходящ метод и при обезкосмяване на лицето в зоната над устните. 

За освежаване на суха и изморена кожа

Плъзгането на лед по лицето създава усещане за свежест като предизвиква автоматично ускоряване на кръвообращението на лицето, което кара кожата да сияе и да добие здрав вид.

Забележка: Не прилагайте лед директно върху кожата си прекалено дълго. Това може да увреди капилярите. Вместо това прилагайте ледените процедури през стъкло или плат.

Снимка: Thinkstock

Коментирай