Здраве и красота

Свежи напитки, които топят коремните мазнини

Пийте фрапе от ананас

25.08.2014г. / 08 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато искате да стопите коремните мазнини е важно не само каква храна консумирате, но какви напитки утоляват жаждата ви. Споделяме няколко, които не само ще ви освежат, но и ще дадат тласък на изгарянето на мазнините в областта на талията.

Шейк от тъмен шоколад

Да, черният шоколад може да бъде ваш помощник, когато искате да стопите излишните килограми. Въпреки това, не прекалявайте с консумацията му. За да си направите шоколадов шейк ви трябват черен шоколад, лед, нискомаслено прясно мляко, което може да замените със соево или бадемово мляко. 

Фрапе от ананас

Ананасът е един  от най-препоръчваните плодове, когато искате да свалите излишните килограми. Богат е на  бромелаин - ензим, който помага за храносмилането и облекчава подуването на корема.

За да си направите фрапе от ананас, сложете няколко парчета пресен плод в блендер, добавете лед, вода, ленено семе и по желание няколко листенца мента. Всичко се смила добре и се сервира със сламка, разбира се. 

Студен зелен чай

Освен че  намалява  риска от рак и сърдечносъдови заболявания, зеленият чай съдържа катехини, антиоксиданти, които може да помогнат за намаляване на коремните мазнини. Ако консумирате зелен чай преди тренировка, тези съединения може също да увеличат изгарянето на мазнините.

Важно е да консумирате чай, който вие сте приготвили, а не бутилиран, защото той е пълен със захари и добавки, които пречат на талията ви.

Лимонада

Леденото студенa и домашно приготвена лимонада не само ще ви разхлади, но и ще се погрижи за вашата талия. Съдържа малко калории и може да консумирате от нея, без да изпитвате вина.

За да я направите максимално здравословна и полезна, освен лимони (или други свежи плодове), вода, лед и ментови листенца подсладете  с мед, а не със захар. 

Плодова вода

В летните дни е особено важно да останете добре хидратирани. Пиенето на големи количества вода помага на тялото ви да поддържа подходящ баланс на течности, спира задържането на излишни течности,  увеличава чувството на ситост, което ви кара да ядете по-малко, като цяло.

Но, ако не сте любители на водата, винаги може да добавите малко пресен лимонов сок, мента, пресни малини или плодови ледени кубчета и така тя да стане ваша любима напитка.  

Свързани статии

Фреш от диня

Още един страхотен начин да хидратирате тялото си и да имате секси плоско коремче е, като консумирате фреш от диня. Съдържа малко калории, много вода, полезни хранителни вещества, като важните аргинин и ликопен, които пазят от развитието на някои видове рак. 

Студен чай от мента

Ментата освежава и може да утоли вашата жажда, но също така действа и благоприятно върху мазнините натрупани в областта на корема. С този чай ще намалите подуването и ще дадете тласък на вашите метаболитни процеси.

Сварете чай от мента и го охладете добре. Добавете му лед и малко мед и се насладете на вкуса, докато топите мазнини. 


Коментирай