Здраве и красота

Как рибата влияе на отслабването?

Рибата - полезна в редукцията на килограми

29.08.2014г. / 11 09ч.
Илияна Николова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато стане дума за риба обикновено хората или силно я обичат, или я мразят и не я консумират изобщо. Ако я обичате няма да имате проблем с включването й в диетата ви, но ако я мразите – това би било проблем.

Важно е да се научите да обичате рибата, защото тя има чудотворни свойства по отношение на слабеенето, а е и изключително полезна за здравето. Защо трябва да промените мнението си за рибата и задължително да я включите в отслабващата си диета?

Рибата е суперхрана

Тя съдържа омега-3 мастни киселини, които са полезни за очите, кожата, сърцето и помагат за предотвратяване на артрит. Овен това облекчава менструалните спазми, понижава холестерола, насърчава мозъчната дейност и облекчава депресията.

Рибата помага в отслабването

Тя не само е полезна за здравето заради веществата, намиращи се в нея, но е и ефикасна при отслабването. Тя е хранителна и оставя усещане за ситост, без да внася в организма празни калории.

Рибата е по-здравословна от червеното месо

Често червеното месо е промотирано като полезно, понижаващо холестерола и щадящо сърдечносъдовата система. Всъщност рибата е в пъти по-полезна в сравнение с говеждото, например.

За да отслабнете наблегнете на рибата и морските дарове. Те ще намалят холестерола и триглицеридите в организма и ще ви заредят с полезни вещества.

Свързани статии

Видове риба

Има два основни вида риба – мазна и постна. И двата вида са еднакво добри за отслабване.

Мазните риби са по-малко популярни сред хората заради презумпцията, че от тях се пълнее. Такива са сьомгата, пъстървата, скумрията, сардините и рибата тон. Истината е, че мазнините в тези риби за изключително полезни за тялото.

Те помагат на метаболизма и са здравословни. Това са мастни киселини и мононенаситени мазнини. Не се притеснявайте от това да ядете мазни риби – те са богати на омега-3.

Рибите могат да бъдат приготвени по здравословен начин

Това е подходящо, ако се борите с килограмите. Някои храни не позволяват здравословна обработка, но рибите не са от тях. Можете да ги печете на скара, да ги варите или печете във фурна. Не изискват мазнина, могат да бъдат сготвени в собствен сос.

Добавете ги към салатите си, към картофените ястия или ги направете основно блюдо – няма да сгрешите.

Рибата повдига настроението

Недостатък на диетата за отслабване е, че може да ви накара да се чувствате зле, гладни и посърнали. Рибата ще ви помогне. Тя е известна с облекчаващите депресията качества, подобрява настроението и провокира секреция на серотонин.

Рибеното масло като заместител

За хората, които по никакъв начин не могат да си префасонират вкуса и да заобичат рибата – има заместители. Хранителната добавка рибено масло може да бъде включена в диетата. Тя ще ви даде същите полезни хранителни вещества, но не може да бъде заместител на порция храна.

Коментирай