Здраве и красота

Как да направите водата ваша любима напитка?

Няколко свежи предложения

15.09.2014г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато сте жадни може би най-често утолявате жаждата си с натурални сокове и газирани напитки. Много хора предпочитат вкуса на подсладените, но нездравословни напитки, за сметка на свежата вода.

Тъй като е важно да изпиваме поне по 8 чаши на ден вода, за да бъде тялото добре хидратирано, споделяме няколко идеи за съставки, към които да я добавите.

Това е един чудесен начин тя да се превърне във ваша любима напитка, а и ще доставите на тялото си много полезни витамини.

Ягоди (малини) и босилек

Тези две свежи съставки изобилстват от витамин С. Благодарение на него вие ще засилите имунитета си и ще стабилизирате нивата на кръвната захар. В блендер сложете няколко пресни листа босилек и няколко свежи плода.

Долейте с малко вода, по желание добавете мед и пасирайте добре. Свежа комбинация, която ще ви достави нужното количество вода, полезни витамини и минерали.

Мента, босилек и кориандър

Ако имате нужда от експресно освежаване, успокояване на стомаха и за да бъдете добре хидратирани, направете си тази свежа комбинация.

Може да пуснете в кана с вода свежите билки и да разбъркате добре или да ги смелите в блендер, като добавите към тях достатъчно вода, за да се получи освежаваща напитка.

Портокал, лайм и джинджифил

Когато искате да засилите имунната система и особено по време на настинки, направете комбинация от портокал, лайм и малко джинджифил. Сложете в блендер плодовете (без корите разбира се) настържете от ароматната подправка и добавете малко вода.

Това ще достави нужното количество витамини и минерали на организма, ще намали стомашното неразположение, ще ви ободри и най-вече ще ви хидратира.

Свързани статии

Ананас и мента

Това предложение за хидратираща напитка с вода е за онези от вас, които искат не само да се освежат, но и бързо да изгорят излишните мазнини. В блендер сложете няколко резена пресен ананас.

Към него добавете ментови листенца и вода. Само след няколко секунди ще имате напитка, която ще подобри храносмилането и ще хидратира организма ви.

Краставица и лайм

Краставиците са един от най-богатите на вода зеленчуци. Консумирайки ги вие винаги ще бъдете добре хидратирани. В блендер сложете една обелена краставица, сок от лайм или няколко парченца от него и долейте малко вода. Чудесна напитка, която ще се погрижи и за красотата на вашата кожа.

Коментирай