Здраве и красота

Как да изберем точното червило?

Съобразете се с типа коса и кожа

15.09.2014г. / 17 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В днешно време разнообразието от цветове и нюанси на червила, гланцове и моливи за устни е толкова голямо, че на моменти дори е объркващо.

Най-честата заблуда, в която изпадат жените, изправени пред огромната цветна палитра е, че харесват даден нюанс, но не го съобразяват със самите себе си.

Не се подмамвайте от факта, че на модела от рекламата точно това червило стои страхотно, защото има цветове, които са способни не просто да не ни отиват, но и да ни придадат различни оттенъци, които да ни загрозят.

Именно поради тази причина има няколко правила, с които, ако се съобразите, няма как да сбъркате.

Ако сте с порцеланово бяла кожа, избягвайте гланцовете. Ако имате тъмна коса, спрете се на розово червило с мат. За по-светлите коси – придържайте се към червеникаво-оранжевите нюанси, като отново избягвате блясъците.

Ако сте със светла кожа, спрете се на тъмно, дръзко червило. Тъй като ружът върху светлата кожа изпъква, тъмните нюанси ще завършат цялостния грим и ще поставят смел акцент върху устните ви.

Жените с бронзов тен са изключителни щастливки, тъй като могат да използват почти всички цветове от гамата с червила. За през деня съветваме да се спрете на розови нюанси, а вечер да заложите на наситеночервено или бордо.

За светлокафява кожа, перфектни цветове са тъмночервено до тъмносливови нюанси, които допълват златните полутонове от тена на кожата и придават нажежен поглед. Опитайте се да се придържате към матовите цветове, за да подчертаете очите, ако сте с по-тъмни такива.

За много тъмна кожа, използвайте наситени червени и лилави нюанси. Те ще озарят усмивката ви и ще акцентират върху очите. Очертайте устните с един до два тона по-светъл молив и задължително нанесете един слой гланц за устни, за да придадете повече блясък и ефект на „целувани“ устни.

Коментирай