Здраве и красота

Как да използвате сух шампоан?

Правилна техника за максимален резултат

16.09.2014г. / 17 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сухият шампоан е един от най-добрите козметични приятели на заетата, модерна жена.

Тъй като времето е едно от най-ценните неща в днешно време, големите брандове се съсредоточават около създаването на продукти, които да бъдат максимално ефективни за минимално възможно време.

Точно с тези си характеристики, сухият шампоан си отреди челно място в редиците на нашата тоалетка. Както всичко, дори и този продукт има точна последователност на действие, която ако се спази, дава отлични резултати.

Изпробвайте

Тъй като няма по-добър учител от опита, изпробвайте новия си сух шампоан в някой от почивните дни. Това е превантивна мярка, която ще ви даде възможност да откриете дали точно тези съставки са подходящи за вашата коса и дали имат правилен ефект. В противен случай, ще знаете навреме, че имате нужда да потърсите този продукт, но с различна формула.

Нанесете правилно

Това е най-съществената част от използването на сухия шампоан. Преди да започнете да го прилагате, прочетете внимателно инструкциите върху бутилката. Този тип продукти обикновено работят според това, колко мазна е вашата коса. Започнете чрез разклащане на спрея и след това впръсквайте в косата за около 1-3 секунди. Повдигнете отделните сектори на кичури, за да достигнете до корените и най-долния слой. Съветваме ви да започнете впръскването от тила към челото, за да сте сигурни, че няма да изпуснете участък.

Не разресвайте веднага косата

Тъй като продуктът има нужда от малко време, за да абсорбира мазния слой върху косъма, не бързайте да използвате четката. Изчакайте поне пет минути преди да започнете каквото и да е оформяне. При разресването започнете от краищата, като се стараете да не прекалявате, за да не стимулирате отделянето на себум.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Дес ( преди 9 години )
Сухият шампоан не изглежда както на снимката, а прилича на дезодорант. Има един основен недостатък - качествените сухи шампоани са доста скъпи, но наистина са много удобни, когато човек бърза. Освен това помагат за дооформяне на прическата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар