Здраве и красота

Нещата, които да премислите преди пластична операция

Заслужава ли си тази стъпка?

19.09.2014г. / 11 09ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Пластичната хирургия в днешно време се е превърнала в изключително често срещано явление, което все повече набира популярност сред жените във всякаква възраст. Като дял в медицината, пластичната хирургия безспорно е сред един от най-развитите отрасли, които помагат за достигане до естетическа красота и поправяне на белези, видими деформации от травми и дори изгаряния.

Това, за което трябва да помислим обаче е, до колко си заслужава да поемем този риск и до какви последици може да доведе той.

Ето няколко неща, които е хубаво да обмислите преди да направите тази стъпка.

Рисковете

Преценихте ли добре рисковете? Както всяка операция, пластичната носи страшно много рискове за вас и вашето тяло. Сред челните места в класацията на най-опасни последици от пластичната хирургия са инфекциите. Проучете добре процедурата, на която искате да се подложите, разпитайте на няколко места за резултатите и рисковете, и задължително разгледайте, ако имате възможност, снимки на различни жени, преминали през това.

Време

Не се залъгвайте, че ефектът от пластичната операция ще е за цял живот. Много от този тип интервенции имат определена давност и никой не е в състояние да спре процеса на стареене на тялото. С минаването на годините, формите и самите вие ще се променяте, а това може да доведе до неприятно разминаване с естествения ритъм на живот и вашата пластична операция преди години.

Белези

Няма операция, която да премине без белег. Дори и малък. Триковете на пластичните хирурзи са, че умело скриват следите от операцията на места, на които трудно се забелязват. Задължително консултирайте тази тема с вашия хирург, за да не съжалявате след това.

Границите

Пластичната хирургия не може да ви гарантира на 100% идеален резултат, нито да обещае, че ще получите точно това, което вие си представяте. Не разсъждавайте, че този тип интервенция ще промени мигновено целия ви живот.

Втора операция

Има различни интервенции, които изискват повторение или завършваща процедура. Хубаво е да разберете дали ефектът от вашата операция ще бъде такъв, какъвто го искате след първия път, или ще ви коства още едно подлагане на хирургична намеса.

Финанси

Пластичните операции далеч не са по джоба на всяка жена. Преценете добре дали инвестирате в правилна посока и дали ще трябва да се лишите от важни за вас и вашето развитие неща. В крайна сметка, няма смисъл да оформяте перфектно за плаж тяло, ако няма да можете да отидете дотам.

Алтернативата

Това е първото и основно нещо, което си струва вашето внимание. Промяната, която искате, има ли как да бъде постигната по друг начин? Пластичната хирургия носи своите немалки рискове и освен ако не е по лекарско предписание или наистина наложителен случай, можете да прибегнете до други варианти. Хубавата кожа може да се регулира с правилна храна, можете да отслабнете с тренировки, а някои черти на лицето можете да оформите и с грим.

Естествената красота

В случай, че сте решили със сигурност да извършите пластична операция, без тя да е препоръчана от лекар и без да ви се налага да я правите, помислете за това, че всеки се е родил със своите индивидуални и точни пропорции. Обмислете от какво е продиктувано това ваше желание и дали искате да приличате на някого, защото индивидуалното е винаги много по-красиво от масовото.

Коментирай