Здраве и красота

Как да се сдобием с естествено розови устни?

Малките тайни на супермоделите

18.09.2014г. / 16 01ч.
Криси Табачка
Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Папарашките снимки, на които супермоделите демонстрират естествена красота и съблазнителни розови устни, вече няма за какво да ни дразнят.

Ако желаем да дадем почивка на кожата си от тежкия грим, който нанасяме всеки ден, но искаме да запазим ефекта на „целувани устни“, ето няколко рецепти, с които лесно и дълготрайно да постигнем наситенорозов нюанс и в ежедневието си.

Домашен скраб за устни

Ако устните ви изглеждат уморени, опитайте се да ги освежите с помощта на тази рецепта: смесете 1 чаена лъжичка захар, една чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок и 1 чаена лъжичка мед. Масажирайте за минута или две и ще видите моментален ефект.

Масаж с четка за зъби

Друг бърз начин да постигнете розови устни е всеки ден да ги масажирате с помощта на четката си за зъби. По този начин ще стимулирате кръвообращението и ще добиете естествено розов нюанс. Не използвайте много сила, тъй като устните са една от най-нежната част на лицето и можете лесно да ги нараните.

Цвекло

Цвеклото, освен, че е известно като силен естествен антиоксидант, има свойството бързо и дълготрайно да оцветява. За да постигнете красиво оцветени устни, поставете върху тях сок от цвекло вечер, преди да си легнете. В случай, че нюансът е твърде наситен, можете да почистите устните с мляко за почистване на грим, или просто да туширате цвета.

Моркови

По същия начин, по който използвате цвеклото – поставете върху памучен тампон сок от моркови и оставете да действа на устните. Високото съдържание на витамин С ще омекоти и заздрави нежната кожа.

Нар

Натрошете семена от нар и поставете сока върху устните.

Краставица

Използвайте един резен краставица, като разтърквате с него устните ежедневно за няколко минути. Ще забележите постепенно подхранване и добиване на естествено розов нюанс.

Портокал

Портокаловите кори могат да бъдат много полезни като продукт за третиране на тъмните и сухи устни. За целта, следващият път, когато белите портокал, използвайте корите за лек масаж.

Коментирай
Свободно време