Здраве и красота

Какво научихме за грима от Мерилин Монро?

Тайните на иконата

18.09.2014г. / 16 42ч.
Криси Табачка
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Мерилин Монро е една от световноизвестните жени, които налагат едни от основните критерии за това какво е красиво. Безупречният стил и красота са плод както на естествените черти на една от най-красивите жени, така и на някои тайни техники при гримирането.

Ето някои от козметичните тайни на Мерилин Монро, които да използваме в нашите ежедневни козметични ритуали.

Плътните устни

Червилото, като един от иконичните символи на красавицата, е въпрос на изпипана техника. Гримьорът на Мерилин Монро е нанасял 5 различни нюанса на червило, за да постигне визуална плътност и обем. По-тъмните нюанси се поставят във външните ъгли, а по-светлите в средата.

Вазелин

Една от големите тайни за сияйна кожа на Мерилин Монро е използването на вазелин под фон дьо тена. Този трик създава невероятен ефект, особено пред камера и обектив, като освежава и омекотява.

Котешки поглед

За постигането на тази визия, красавицата е използвала изкуствени мигли само в края на окото, което оптически издължава формата. За напълно завършен грим, поставете и два слоя спирала върху целите мигли.

Подчертайте лицето

Сърцевидната форма на лицето на Мерилин Монро е умело подчертавана с два трика: разширява се горната част с коректор, който подчертава арките на веждите, след което се „изрисува“ контур в долната част на лицето с по-тъмен нюанс на пудрата. По този начин се създава илюзията за по-тясна челюст и по-тънко лице.

Очите

За да се разширят визуално очите, гримьорът на Мерилин Монро използвал черна или кафява очна линия, която започва от вътрешните ъгли и се нанася по целия път към външните, като визията се завършва с леко издърпване навън и нагоре.

Сянка

Един от хитрите трикове в грима на иконата на стила е създаването на визуална измама за сянка. Тя се постига с поставянето на кафяв молив в долния външен ъгъл и създава усещането за сянка, идваща от горните мигли. Празното място между горната линия от очната линия и „сянката“ се запълва с бял молив.

Руж

Единственият цвят, който Мерилин Монро е използвала за своя руж е кораловият, тъй като той дава свеж и здрав вид на кожата, под формата на красива руменина по бузите.

Коментирай
17 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Познавам поне пет жени, които и без грим са по-хубави от тая ,,икона,, която е останала в паметта на хората просто като една *** ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар