Здраве и красота

Тайната на спокойния детски сън

Надникнете в света на Pampers

01.09.2014г. / 10 40ч.
Мария Дуковска
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Има ли по-важно нещо от здравето и удобството на децата ни? Мисля, че всички родители са единодушни по този въпрос. Усещането, че децата ни са защитени и получават най-добрата грижа е от огромно значение.

Много пъти сме писали за еднократните пелени и колко e важно те да удобни и качествени, за да защитят бебешката кожа, без неприятни следи по нея като обрив например. Чувствате ли се по-сигурни, когато знаете, че пелените, които използвате за вашето дете, непрекъснато се тестват и подобряват, и този процес никога не спира?

Вярвам, че ще ви е по-спокойно, като разберете, че в иновационния център на Pampers в Швалбах, Германия например, 1200 семейства на седмица тестват до 2 милиона бебешки памперси за година! Това се прави, за да бъде проучен от технолозите на компанията всеки ъгъл, по който се стича течността и така пелената да се подобри значително.

Купувайки си поредния пакет пелени от аптеката, едва ли се замисляме колко хора стоят зад създаването на този продукт. А това е огромен екип, съставен не само от технолози, експерти, учени, изследователи, но и от психолози. Да, именно психолозите са важна част от целия процес, защото те прекарват време с деца и техните родители, разкривайки техните навици. Това им помага при разработването на съвършения продукт, много по-добър от предишния.

Pampers: в началото

Знаете ли как всъщност стартира един най-успешните брандове в света?

Преди 59 години се ражда внукът на Виктор Мил, най-продуктивният технолог на Procter&Gamble. Едно от най-неприятните занимания на дядото било да сменя пелените на внука си. Бебето било постоянно мокро и се чувствало неудобно, защото пелените му не пасвали добре, а тяхното всекидневно пране било истинска досада... Виктор Мил бил сигурен, че има и по-добро решение за неговия любим внук.

И така, в началото на 1956г., със съвместни усилия, екипът на изследователския отдел на P&G, в който участвал и Виктор Мил, създава първия Pampers.

37 000 пелени за еднократна употреба са ръчно ушити за тестовия пазар в Рочестър, Ню Йорк през 1959 година, а потребителите сами избират името “Pampers”.

Първата машинно произведена пелена е тествана в Пеория, Илиноис, през 1961 г. Pampers представя първата пелена за еднократна употреба за масова продажба на достъпна цена. Виктор има възможност да използва памперса върху своята внучка, родена през 1962 г.

Ключови компоненти на пелената Pampers


Сърцевина, осигуряваща:

- Събиране и разпределяне на урината

- Задържане на течността 

Подобрен горен слой, осигуряващ:

- Стабилно задържане на сърцевината на пелената 

- Комфорт за бебешката кожа 

Последните иновации на Pampers Active Baby Dry

- Pampers Active Baby Dry осигурява доказана сухота до 12 часа през цялата нощ, така че на следващата сутрин бебето да се събуди щастливо   

- Pampers Active Baby Dry сега има изцяло наново изработен релефен абсорбиращ слой и ядро, което изцяло абсорбира влагата

- В основата на новата пелена е ядрото, което съдържа абсорбиращ гел материал (Absorbent Gelling Material (AGM), който попива и заключва течността, като така я задържа далеч от бебешката кожа. Преди да взаимодейства с влагата, AGM е суха частица, която се трансформира от урината в гел.  

Свързани статии

Пелената Pampers Active Baby-Dry съдържа покритие с лосион, който предпазва бебешката кожа от раздразнения. Пелената е покрита с дишаща повърхност във всички размери, които позволяват циркулирането на свеж въздух. 

Д-р Атертън казва: бебешки лосион и дишаща материя

“Едно от големите предимства на висококачествената пелена за еднократна употреба, е осигуряването на комфорт на бебето“. 

Дизайнът

Обиколката на коремчето на бебето може да се променя до 8 см, когато то се движи активно. Затова задължително условие за комфорт е пелената нежно да се разтяга и пасва на бебето и му позволява да се движи свободно, като едновременно го предпазва от протичане.   

Разтегателните ушички на пелените Pampers Active Baby-Dry са създадени от мек разтегателен материал, който осигурява комфорт на бебето и плътно прелепва към телцето.  

Снимките са направени по време на обиколка на изследователския център на Pampers в Швалбах, Германия.

Коментирай