Здраве и красота

Есенно подхранване на кожата с круши

Домашни маски за лице за млада кожа

19.09.2014г. / 08 07ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Ако искате да имате нежна, блестяща и гладка кожа, доверете се на крушите! Тези вкусни и сочни плодове са една от най-добрата естествена защита за кожата, не само когато ги консумирате, но и когато ги прилагате върху кожата.

Крушите са богати на много витамини и минерали важни за здравето на кожата, като витамини А, С, Е, К, магнезий, калций, цинк и много други. Хубаво е да хапвате всекидневно от тях и веднъж или два пъти седмично да си правите домашни маски.

За кого са подходящи?

За всички дами, които искат да забавят стареенето на кожата, да заличат фините линии, да намалят омазняването, да облекчат акнето или просто за есенно подхранване на кожата. Крушите могат да бъдат комбинирани и с други плодове или да се нанасят самостоятелно. Споделяме няколко ефективни рецепти за домашни маски за лице. Запишете си ги.

Маска при акне и мазна кожа

Направете на пюре без обелката и семките половин круша. Добавете към нея малко количество мед и по желание няколко капки пресен лимон. Разбъркайте и поставете маската на почистена кожа за 10-15 минути, а след това изплакнете с вода.

Маска за нормална кожа

Направете на пюре половин или една круша и добавете към нея ½ чаена лъжичка мед,1 супена лъжица заквасена сметана или няколко капки масло от бадеми. Разбъркайте добре съставките и поставете маската на почистена кожа за 10-15 минути.

Свързани статии

Избелваща маска

Направете на пюре половин круша и половин ябълка. Добавете към тях малко количество кисело мляко. Разбъркайте и поставете маската за 10-15 минути.

Маска за всеки тип кожа

Направете пюре от половин круша, половин праскова и няколко зърна грозде. Нанесете маската върху почистена кожа за 10 минути и изплакнете с вода.

Маска за стегната кожа

Направете на пюре половин круша и към нея добавете един белтък. Разбъркайте добре и поставете маската на почистена кожа.

Коментирай