Здраве и красота

Рибеното масло помага в отслабването

Контролира апетита към захар и сладки лакомства

24.09.2014г. / 08 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Понякога добрата диета и редовната физическа активност се нуждаят от помощници, за да бъде свалянето на излишните килограми наистина ефективно. Такъв помощник е рибеното масло. Споделяме няколко ползи от неговия прием.

Помага за загубата на излишната мастна тъкан и участва в изграждането на мускули

Когато приемате рибено масло, следвате здравословен режим на хранене и спортувате, вие със сигурност ще постигнете желаните резултати. Рибеното масло има способността да предизвиква загуба на мазнини чрез изграждане на мускули.

За да изградите мускули, вашият организъм се нуждае не само от протеини, но и от полезни калории, които могат да бъдат получени от мазнините. Благодарение на полезното масло вие губите мазнини и това означава, че губите и тегло.

Контрол на апетита

Много хора преяждат несъзнателно. Мозъкът се нуждае от минимум 20 минути, за да осъзнае дали сте сити или не. Ако се храните твърде бързо или преяждате често, мозъкът не получава достатъчно време за обработка на тази информация.

Но рибеното масло може да контролира повишения апетит. То помага за освобождаването на серотонин, познат като хормон на щастието. Този хормон е това, което регулира приема на храна и настроението ви. По този начин вие ще ядете по-малко и ще избегнете преяждането.

Контролира апетита към захар и сладки лакомства

Захарта и сладкишите винаги стоят в основата на излишните килограми. Рибеното масло помага и за контрола върху апетита към сладките изкушения.

Свързани статии

Помага за контрола на инсулиновата чувствителност

Ако вашите клетки са по-чувствителни към хормона инсулин, има по-малка вероятност да съхранявате излишни мазнини. Ето защо повишената чувствителност към инсулин, е нещо добро. Рибеното масло помага да се постигне точно това.

Смята се, че омега-3 мастна киселина, присъстваща в рибеното масло е една от основните причини то да се нарече помощник в отслабването. Омега-3 насърчава притока на кръв към мускулите и помага за отделянето на ензими. Тези ензими подпомагат транспортирането на мазнините до областите в тялото, където могат да се използват като енергия, което води до загуба на тегло.

Коментирай