Здраве и красота

Природни методи за блестяща кожа

Различни средства в различните случаи

02.10.2014г. / 11 50ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Натуралните средства за третиране на кожата стават все по-популярни. Но ние не откриваме топлата вода, хората от векове се грижат за здравето и външния си вид по естествен начин чрез природните блага. 

Как да накараме кожата да заблести с помощта на природни средства?

Домашни средства за суха кожа

Кокосовото масло има силни противовъзпалителни свойства. То е добър естествен овлажнител и е много подходящо като защитен слой срещу вредните UV-лъчи. 

Кайсиите и маслото от авокадо, смесени с глицерин са прекрасна маска за лице, която чрез масажни движения тонизира кожата на лицето и дава усещане за свежест и блясък. 

Друг прекрасен метод да съживите сухата кожа е като смесите бадемово масло с течен витамин Е (ампула) и малко течна сметана. Разбъркайте добре сместа и я нанесете по лицето и ръцете. Кожата става изключително мека и еластична.

Домашни средства за сухи устни

Смесете няколко капки глицерин, лимонов сок (прясно изцеден) и рициново масло. Нанесете върху устните за през нощта. На сутринта ефектът е неотразим. 

Естествено лечение на тъмни кръгове и торбички под очите

Добрата стара краставица е най-подходяща в този случай. Просто поставете резени от нея върху затворените ви клепачи и изчакайте около 30-40 минути живителните сокове на краставицата на пропият през кожата ви. Кръговете и подутините ще изчезнат. 

Другият вариант е да поставите върху клепачите употребявани пакетчета чай. Полезните теини ще проникнат през кожата и ще окажат положителните си влияния.

Свързани статии

Домашни средства срещу тъмна кожа на лактите и коленете

Смесете захар и мед, разбъркайте много добре и използвайте сместа като скраб 2-3 пъти седмично върху засегнатите участъци с груба кожа. 

Друг начин да се отървете от тъмната загрубяла кожа е като разтривате резен лимон върху коленете и лактите. Оставете сокът от лимона да подейства през нощта и изплакнете на сутринта. 

Третият вариант е да си направите мека паста от млечен крем, щипка куркума и три капки екстракт от листа от босилек. Втрийте тази смес върху тъмната кожа и я дръжте през цялата нощ. На сутринта изплакнете в топла вода. 

Домашни средства за лечение на повехнала кожа

Смесете малко мед с мляко на прах. Разбъркайте добре, докато се получи мека паста. Нанесете върху лицето и изчакайте около 15 минути да подейства. Тази маска може да се прилага в продължителен период от време 2-3 пъти седмично.

Другият подходящ вариант за борба с повехналата кожа е разтриването на парче папая в продължение на 15 минути по засегнатите места. 

Домашни средства за мазна кожа

Смесете мед с малко лимонов сок. Нанесете пастата равномерно по лицето, врата и гърба, тъй като най-много себум се отделя именно по тези участъци. Оставете за около 10 минути. Тази смес действа като естествена белина, която премахва петната и фините линии и придава свеж и матиран вид на кожата.

Втори вариант за регулиране на мазната кожа е сместа от алое вера, куркума на прах, мед и оризово брашно. 

Коментирай