Здраве и красота

Ключът към преодоляването на сърдечния инфаркт

Прости неща, които да промените в ежедневието си

04.10.2014г. / 10 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Днес са открити доста ефективни начини за преодоляване на сърдечносъдовите заболявания или поне за контролирането им до степен, която позволява горе-долу да се живее нормално.

Сърдечносъдовите заболявания за съжаление днес обхващат все повече млади хора, като възрастовата граница вече достигна 20 години.

Една от основните причини за драматичното разпространение на сърдечносъдовите заболявания е лошия начин на живот. Изследванията показват, че с приемането на няколко основни промени в начина на живот, много хора могат да намалят значително рисковете от поява или влошаване на сърдечносъдовите заболявания.

Какво можете да промените още днес, за да се предпазите от потенциалните фатални рискове на сърдечносъдовите заболявания?

Откажете тютюнопушенето

Пушенето е класирано като най-основен рисков фактор за сърдечносъдови заболявания. Отказването на цигарите е първата стъпка, която трябва да направите, за да предпазите сърцето и живота си. Ако сте пушач, помислете за отказване от цигарите, защото то е по-лесно, отколкото да се живее с болно сърце.

Регулирайте кръвното налягане

Много хора не знаят, че имат високо кръвно налягане, докато то не даде отражение чрез някакво усложнение.

За тези, които знаят за проблема си е много важно да спазват указанията на лекаря и да следят стриктно за лечението и диетата си, както и за редовното спортуване, защото това са основните методи за регулиране на кръвното налягане.

Свързани статии

Стрес

Стресът се промъква в нашия живот по най-различни пътища. Почти невъзможно е да се отървем от него, но можем да се постараем да го редуцираме чрез някои малки промени.

Вече всички хора знаят, че стресът е изключително вреден за организма и здравето в много аспекти, но повечето от нас си остават само със знанието. Рядко хората правят нещо, за да променят начина си на живот и да премахнат стреса, а трябва.

Психичното здраве е много важно и е пряко свързано със състоянието на сърдечносъдовата система. Важно е стресът да бъде контролиран и държан в минимални нива.

Диета

Храненето е много важно за предпазване на сърцето от заболявания. Още от най-ранна детска и юношеска възраст хората днес консумират всякакви абсурдни преработени храни, пълни с вредни съставки.

Сърдечносъдовите заболявания, лошият холестерол и високото кръвно налягане могат да бъдат контролирани добре само благодарение на подходяща и правилна диета. Така рискът от усложнения се намалява значително.

Упражнения

Редовната физическа активност е важна в много аспекти, включително и за сърдечното здраве. Упражненията играят много важна роля за здравето на сърцето и неговото правилно функциониране. Ако по-тежките тренировки представляват трудност за вас или има друг здравословен проблем, който възпрепятства спортуването, бързото ходене също е полезен вариант.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
niama takiva filmi , a stiga s glupostite . vsi4ko se otraziava na sastoianieto ni , I da se skasa6 ne moje6 da se opazi6 . a da jivee6 kato rohko iaice , i tova niama koi da te ostavi i da te glezi , Jivota si e korav otvsiakade
отговор Сигнализирай за неуместен коментар