Здраве и красота

Лунна диета за октомври 2014

Детоксикирайте тялото си

30.09.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Лунната диета е детоксикираща програма, която следва фазите на луната. По време на лунните фази 24 часа не се приемат храни, а се консумират само вода, сокове и чайове.

Това е основната схема, която повечето хора спазват. Има и по-олекотен вариант, който също дава добри резултати. Вижте повече за него.

Пълнолуние

През пълнолуние твърдите храни са забранени. Препоръчва се приема на много вода и детоксикиращи чайове като зелен чай, градински чай, липов чай, чай от глухарче. Към тези напитки може да добавите и прясно изцедените плодови и зеленчукови сокове. По време на пълнолунието лесно ще детоксикирате тялото си от токсините и ще изхвърлите голяма част от излишните течности.

Първа четвърт на луната

Това може би е една от най-трудните лунни фази за спазването на диетичния разтоварващ режим. Възможно е желанието ви за храна да се увеличи. Разрешена е консумацията на салати, пресни плодове, бистри супи, фрешове, чайове и вода. Изберете кои храни да направите част от вашето меню. Дали да бъдете изцяло на течности, или да хапнете малко плодове.

Новолуние

Възползвайте се от тази фаза на луната за детоксикация на тялото, като избягвате консумацията на твърди храни. Пийте много фрешове, чайове и и вода.

Последна четвърт на луната

По време на тази фаза на луната, може отново да заложите на водата, чайовете и на соковете, но може и да консумирате други здравословни храни като пресни сезонни плодове, като се храните не повече от 5 пъти на ден. Разрешена е консумацията и на салати като маруля, кресон, целина, моркови, домати и т. н.

Свързани статии

Не се консумира сол, захар, мазнини, но може да овкусите салатата с лимонов сок. Друг вариант, който може да спазвате е диета с кисело натурално мляко и пюре от сварена или печена тиква или бистра зеленчукова супа, разделена на 5 хранения за деня (по1 купичка на хранене).

Фази на луната за месец октомври 2014 година:

1.10.2014 г. – 22:33 часа – Първа четвърт на луната

8.10.2014 г. – 13:51 часа – Пълнолуние

15.10.2014 г. – 22:13 часа – Последна четвърт на луната

24.10.2014 г. – 00:57 часа – Новолуние

31.10.2014 г. – 05:49 часа – Първа четвърт на луната

Коментирай