Здраве и красота

Козметични съвети за брюнетки

Какво трябва да имат предвид тъмнокосите дами?

07.10.2014г. / 10 24ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Сред разнообразието от цветове, най-мистичен вид определено внася тъмната коса. Брюнетките имат особена красота, която ни напомня за елегантните години на модната икона Одри Хепбърн. Стилният цвят е изключително добра основа за експерименти с различни цветове, тъй като поставя своеобразна тъмна рамка, на която изпъкват правилните пигменти в грима.

За какво трябва да помислим при грима, ако сме с тъмна коса?

Веждите

Рамката на очите трябва да бъде задължително един нюанс по-светла от косата. За да има пълно съвпадение чисто от цветова гледна точка, спрете се на тъмно кафяв молив. В случай, че изберете по-тъмен или същия нюанс, веждите ще изпъкнат значително от косата и ще ви придадат вид, който се съмняваме, че целите.

Устни

Експериментирайте! Брюнетките са изключително облагодетелствани, когато става въпрос за различни цветове червила. Това е така, защото на тъмна коса изпъкват най-добре нюансите и на практика всичко ярко ви отива. Едновременно добре ще ви стоят наситеночервени, бордо, малиново и дори корал и оранжево. Единственото, което трябва да избягвате са телесните червила, тъй като могат да се слеят с кожата на дамите с по-тъмен тен.

Фон дьо тен

Намерете най-подходящия нюанс, тъй като неравномерният тен изпъква много повече на тъмнокоси, отколкото на жени със светли коси. За да сте сигурни, че фон дьо тенът е точно като за вас, нанесете съвсем малко количество в долната част на челюстта – ако се слее с кожата, значи това е вашият цвят.

Очи

Брюнетките, които имат щастието да са естествено дарени с нотка мистичност от цвета, могат винаги да заложат на опушения грим. Красиво оформеният грим се превръща в акцент върху лицето, подчертано от тъмни цветове и подчертана форма на очите. Добър вариант е използването на тъмна очна линия и плътно нанесена спирала за мигли.

Сенки

По същата причина, както при червилата, и тук имате свобода да опитате различни нюанси от цветната палитра. Тъмните коси „носят“ много на цвят и е добре да се възползвате правилно от тази възможност. Съветът ни тук е да се спрете на един цветен акцент – или червило, или сенки, защото иначе рискувате да прекалите.

Свежа кожа

Тъмната коса акцентира върху вида на лицето като цяло. Постарайте се за правилна грижа за нежната кожа, за да не се сдобиете с изморен и изтощен вид. Използвайте ежедневно хидратиращи кремове и почиствайте добре.

Руж

Топлината и свежестта на лицето се акцентира най-добре с руж. Нанесете малко количество върху ябълките на бузите си. Не е нужно да прекалявате – използвайте толкова, колкото да освежите лицето и да придадете малко руменина. Избягвайте прекалено тъмните тонове и ги съобразете правилно с цвета на кожата.

Бронзант

Тъмната коса е ключовият елемент за визия на богиня. За целта използвайте бронзант, който да „извади“ красивите съставни пигменти на вашия кестеняв цвят.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Trojka Ahilowa ( преди 9 години )
За боговете и *** нЕам никва идея, но тъмните жени от бялата раса имат повече тестостерон, който и при двата пола отговаря за сексуалното влечение и следователно са с повишено либидо, в сравнение с естрогеннните блондинки, научен факт! Неслучайно се казва нежна блондинка и знойна брюнетка, блондитата са с по-големи гърди, пак заради естрогена, по-кърмещи по-добри майки и т.н. /биологично, някой да не скочи сега пак/, брюнетките са ебливките : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
тоест ( преди 9 години )
да се чете "според повечето вицове"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
а според повечето ви ( преди 9 години )
вие си знаете. (съмнявам се гръцките богини да са били руси, даже бих казала, че е невъзможно. скандинавските богове е по-вероятно, това като отговор до "експерта" отдолу)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
Според повечето митологии, да не кажа всички, боговете и богините изрично са руси и синеоки. Къде ръгате *** при боговете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар