Здраве и красота

Какво трябва да знаем за ботокс процедурите

Задължителните съвети, които трябва да имате предвид

08.10.2014г. / 15 41ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ботокс процедурите все по-често се превръщат в част от женската програма за красота. Независимо от многобройните кадри на несполучливи терапии, все по-голям е броят на жените, които посягат към този тип решение при появата на бръчки.

Зачестяват случаите, в които пациентките не са провели предварителните задължителни консултации и изследвания, и се налага да получат специално лечение от специалист. Нямаме намерение да ви разубеждаваме, защото вярваме, че подобни процедури са въпрос на личен избор и себеусещане.

За сметка на това обаче споделяме задължителните неща, които да имате предвид, ако сте решили да се подложите на процедура с ботокс.

Важно е да се започне с умерени инжекции и това трябва да бъде направено само и единствено от сертифициран специалист и опитен лекар.

Добрите резултати зависят от уменията на вашия лекар и количеството, което той използва. Поговорете едновременно с доктори и пациенти, които вече са преминали през този път, за да съберете максимално точна информация за това, което ви предстои.

Споделете на доктора, ако за първи път се подлагате на ботокс или ако последният път е бил много отдавна. По този начин лекарят ще има възможност да прецени количеството ботокс и площта, на която да го постави.

Слушайте доктора си. Ако той прецени, че ботокс процедурите не са за вас, не настоявайте да се подлагате на тях. Често специалистите предлагат алтернативни варианти, които имат много сходен ефект на ботокс процедурите и далеч не са за подценяване. Имайте предвид, че повечето доктори директно започват инжекциите – това трябва да ви подскаже, че изборът ви на специалист не е много добър.

Потърсете мнението на поне двама. Задавайте всичките си въпроси преди самата процедура, особено, ако не сте напълно сигурни, че това е, което искате и не сте напълно информирани.

Обърнете специално внимание на рисковете, които крие подобна процедура. Има много по-евтини варианти на ботокс инжекциите, които със сигурност вашият козметик може да ви препоръча. Ако обаче не ви го каже лекар, не се вслушвайте – неквалифицираните козметици невинаги са наясно и често не могат да преценят рисковете.

Не крийте нищо от доктора си. Бъдете абсолютно честни за лекарствата, хранителните добавки, здравословното ви състояние към момента и предишни заболявания.

Не приемайте аспирин, витамин Е, рибено масло, омега 3 добавки, гинко билоба и женшен преди ботокс инжекциите. Също така избягвайте алкохола поне 5 дни преди процедурата.

Коментирай