Здраве и красота

Трикове за красиви и гъсти вежди

Как да подобрите техния растеж?

10.10.2014г. / 08 01ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Всяка дама иска да има гъсти и плътни вежди. Когато веждите ви са рехави, често се налага да ги запълвате с молив или сенки за вежди. Плътните и гъсти вежди не само, че са секси и модерни, но са една добра основа да им придадете такава линия, каквато желаете.

Тъй като те, също като миглите, се нуждаят от време и грижи, за да се сгъстят и станат красиви, споделяме няколко домашни грижи, които да правите всяка вечер преди сън. Те ще стимулират растежа на нови косъмчета.

Кокосово масло

На върха на показалеца или на клечка за почистване на уши капнете 2-3 капки от маслото и с леки масажни движения го нанесете върху веждите. Оставете го да действа цяла нощ.

Етерични масла

Етеричните масла са чудесна грижа за вежди. Може да използвате масло от роза, бадем, лимон. Те също като кокосовото масло се нанасят без изплакване в малки количества и с леки масажни движения.

Свързани статии

Сок от лук

Сокът от лук помага при косопад и е подходящ за сгъстяване на веждите. Нанесете го с помощта на памучен тампон и внимавайте да не попадне в очите ви. Оставете го да действа няколко часа и изплакнете с вода.

Тоник от кокосово масло, лимонов сок и масло от чаено дърво

За да си приготвите този стимулиращ растежа на веждите тоник, сложете в купичка 1-2 супени лъжици кокосово масло, 1 чаена лъжичка пресен лимонов сок, 1-2 супени лъжици масло от чаено дърво.

Разбъркайте добре и поставете тоника в стъклен буркан с капак. Съхранявайте го на тъмно и хладно място. Нанасяйте от него с памучен тампон върху веждите и оставете да действа 30 минути, а след това изплакнете с вода.

Коментирай