Здраве и красота

Мед, джинджифил и лимони за силен имунитет

Помагат при кашлица, болно гърло и хрема

11.10.2014г. / 08 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В сезона на настинките и грипа трябва да полагаме всекидневно грижи за своето здраве, за да бъде организмът ни устойчив на вирусните инфекции. Консумацията на много плодове не е достатъчна.

За да подсилите имунната система, трябва да приемате много допълнителни витамини и минерали. Освен тях добри помощници през есенните и зимни месеци са медът, лимоните и джинджифилът. Тяхната мощна комбинация засилва имунитета, а при наличие на настинка помага да намалите неразположенията и да се възстановите по-бързо.

Медът е богат на антиоксиданти, калий, натрий, калций, магнезий, въглехидратни вещества и други. Има антибактериално, антитуморно, противовъзпалително и антивирусно действие.

Джинджифилът също има антивирусно, противовъзпалително действие и подпомага храносмилането. Ефективен срещу човешки респираторен синцитиален вирус. Богат е на витамин А, витамин С, витамин К, желязо, калций, магнезий и много други полезни вещества.

Лимоните изобилстват от важния витамин С, действат антисептично, подпомагат храносмилането, чудесен източник са на калций, магнезий и други.

За да засилите защитните сили на организма и когато усещате първи признаци на настинка, приемайте всекидневно през цялата есен и зима следния еликсир.

Свързани статии

В голям стъклен буркан сложете лимони, нарязани на колелца или на парченца. Към тях добавете обелен и настърган или нарязан на тънки парченца джинджифил (около 1-2 супени лъжици).

След това добавете обилно количество мед, който да покрие добре останалите съставки. Дръжте буркана на тъмно и хладно място. Добавяйте от тази комбинация към чай или хапвайте от нея всеки ден по 2-3 пъти.

При настинки ще ви помогне да излекувате по-бързо кашлицата, болното гърло и ще облекчи хремата.

Коментирай