Здраве и красота

Безплатни прегледи при мамолог в Първа САГБАЛ „Св. София“

Три болници обединяват усилия в битката срещу рака на гърдата

13.10.2014г. / 09 33ч.
Аз жената
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

За втора поредна година, през месец октомври – Световния месец за борба с рака на гърдата, Първа САГБАЛ „Св. София“ – София и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна обединяват усилията си срещу онкологичното заболяване. През тази година към мащабната информационна кампания се присъединява и Специализираната болница за активно лечение по онкология – София.

Основното послание на инициативата е, че открит на време, ракът на гърдата е лечим. Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към превенцията и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства.

В рамките на кампанията всяка от трите болници е предвидила различни активности, чрез които да акцентира върху профилактиката и лечението на това социално значимо заболяване, както и рехабилитацията след активно лечение.

Първа САГБАЛ „Св. София“ организира безплатни прегледи при мамолог всеки работен ден в периода 13-24 октомври. Консултациите ще се провеждат след предварително записване от 8 до 13:30 часа на тел.: 02/44 70 207. В този период ще има и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава Славова ( преди 9 години )
Много ми е интересно как всички часове вече са заети? Вчера цял ден не може да се осъществи връзка с посочения телефон и днес вече няма свободни часове за прием. Защо въобще се оповестява това, като не е възможно хората да се възползват от него?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар