Здраве и красота

Премахнете бръчките по натурален начин!

Как да противодействаме на времето чрез природата?

14.10.2014г. / 18 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В опит да запазим младостта си купуваме какви ли не скъпи козметични продукти, които уж са създадени, за да заличат тотално щетите на времето. В тези продукти обаче има всякакви вредни съставки, които имат своите странични ефекти.

Вместо да тъпчем кожата, а и организма си чрез нея, с вредни химикали, можем да се възползваме от натуралните продукти, които имат не по-малко добър ефект върху здравето и красотата ни! Те съдържат антиоксиданти, които пряко противодействат на свободните радикали, предизвикващи стареене и видоизменяне на клетките, спират възпалителните процеси и връщат младостта и сиянието.

Как да премахнете бръчките натурално?

Заложете на зеленото

Възползвайте се от многообразието на зелени продукти и ги включете в диетата си! Зелените зеленчуци, както и всички листни такива съдържат фитонутриенти, които помагат за детоксикацията на организма. А знаем, че токсините са главния виновник за по-бързото стареене на клетките и оттам – поява на бръчки по-рано, отколкото би трябвало.

Наблегнете на бобовите храни

Бобът, лещата, грахът са все изключително полезни суперхрани, които задължително трябва да ядете поне веднъж на ден! Те са добре познати с високото си съдържание на фибри. Фибрите имат прочистващо действие за клетките и органите, което помага на организма да изведе токсините.

Бобовите растения имат нисък гликемичен индекс и няма да доведат до рязко покачване на глюкозата в тялото. Това е много важно не само от гледна точка на риска от диабет, който всеки модерен човек носи, но е есенциално и за спиране на възпаленията в тъканите.

Зърната пряко действат за забавянето на стареенето, предотвратяват сухотата на кожата, а заедно с нея и набръчкването и увисването й.

Зехтин

Повечето хора са склонни да се плашат от мазнините. Но студено пресованият зехтин е една от най-полезните течни мазнини изобщо! Затова не се свенете да го използвате, организмът ви ще ви е благодарен!

Свързани статии

Зехтинът прави кожата мека, гладка, еластична, блестяща и пречи на ранната поява на бръчките. Дори за жени в по-напреднала възраст зехтинът може да се окаже пръв приятел. Омега-3 мастните киселини, намиращи се в него, играят много важна роля за поддържането и изграждането на клетката. Те правят мембраната разтеглива и пропусклива за вредните вещества, от които организмът трябва да се освободи.

Чай

Зеленият чай е носител на най-мощните антиоксидантни съединения сред всички останали видове чай. Полифенолите в него помагат за премахване на възпаленията в тъканите, произвеждащи стотици свободни радикали.

Изследванията показват, че тези съединения предпазват клетката от туморно израждане, което причинява израждане на клетъчното ДНК, водещо до развитие на злокачествени образувания.

Зеленият чай е полезен не просто за красотата на кожата, той е способен да повлияе положително и на псориазиса, розацеята, раните и най-вече на бръчките.

Ядки

Бадемите са сред първенците в царството на ядките, които помагат сериозно на красотата на кожата. Те са, може би, най-добрият източник в природата на селен и витамин Е. Тези два елемента са невероятни защитници и естествени подобрители на кожата.

Имайте предвид обаче, че бадемите са доста калорични и трябва да се приемат в умерени количества.

Коментирай