Здраве и красота

Прически за къдрава коса

Лесни и красиви идеи

16.10.2014г. / 13 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Къдравите коси също като идеално правите имат своя чар и красота. Когато къдрите косата си или ако сте от тези дами с естествено буйни коси, оставяте красивите спирали да падат свободно покрай лицето ви.

Днес споделяме няколко идеи за чудесни прически, които може да правите на къдрава коса. Те са лесни, красиви и подходящи за дъждовно време, когато обикновено къдравата коса леко бухва от влагата.

За първата прическа измийте и изсушете косата си. Оформете къдриците с подходящ стилизант за къдрава коса. Оформете път, който да минава леко встрани или през средата. От предните кичури коса, които минават покрай лицето ви, сплетете две тънки плитки. Изтеглете ги назад и фиксирайте с фиби.

За следващата идея най-напред оформете пътя на косата. Ако имате по-къси кичури коса, оставете няколко, които да падат покрай лицето ви. Изтеглете косата назад и я разделете с пръсти на две. Вземете едната половина и я усучете няколко пъти.

След това завийте в малък кок на тила, който фиксирайте с фиби или фуркети. Същото направете и с останалата част от косата.

Свързани статии

За тази красива прическа ще ви трябва немного стегната лента. Поставете я по този начин или като хипи лента върху пусната коса. Вземете един кичур коса и започнете да го увивате около лентата. Така направете и с останалата част от косата. Лентата ще задържи косата ви стегнато, така че да няма разплитане.

Следващата романтична прическа съчетава в себе си плитка и кок на тила. Оформете пътя на косата встрани и оформете плитка. Изтеглете я на една страна заедно с останалата коса. Усучете и оформете кок, който фиксирайте с фиби или фуркети.

Снимки: Facebook, Hair Romance

Коментирай