Здраве и красота

Тайните на Клеопатра за красиви кожа и коса

За красива и мека кожа и коса

16.10.2014г. / 18 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Тайните за красива кожа и коса на Клеопатра се славят и до днес. Един от най-използваните от нея продукти било млякото.

Прясното мляко е един от най-добрите и богати източници на овлажняващи съставки. С негова помощ кожата ви ще бъде добре подхранена, мека и еластична. Клеопатра често нанасяла върху лицето и шията си смес от мляко и розова вода. Опитайте и вие. Оставете тази магическа комбинация да престои 15 минути върху лицето ви и изплакнете с вода.

Прясното мляко подхранва кожата в дълбочина. То е едно добро решение за третиране на сухата и напукана кожа, особено през зимните дни. И не само, може да бъде ваша незаменима грижа за красота през всички сезони.

Една от подмладяващите и подхранващи тайни на Клеопатра е комбинацията на прясно мляко с мед. Може да напълните ваната с топла вода, да добавите 1-2 литра прясно мляко и малко мед или да ги приложите на лицето си за 10-15 минути.

Египетската царица се славела с безупречна кожа на тялото. И това не се дължало само на ваните с мляко и розови листенца. Нейните слуги обтривали кожата на тялото й с пилинг от морска сол и сметана. За да си направите такъв домашен ексфолиант, смесете 2 супени лъжици (или повече) морска сол и 3 супени лъжици гъста заквасена сметана.

Нанесете с леки масажни движения върху тялото си и масажирайте около 5 минути, а след това изплакнете. На лицето си Клеопатра нанасяла специален крем. За да си го направите ще ви трябват:

  • 2 супени лъжици сок от алое вера
  • 5 капки етерично масло от роза
  • 1 супена лъжица бадемово масло
  • 2 лъжици пчелен восък

На водна баня разтопете восъка и към него добавете маслата и сока от алое. Разбъркайте добре и сипете в метална кутийка, за да изстине. В грижата за кожата на лицето Клеопатра прилагала и маски за лице.

Една от нейните тайни била бялата глина, позната днес като хума. В купичка смесете малко хума с прясно мляко, бадемово масло или зехтин, мед. Разбъркайте до получаването на гладка смес и нанесете върху почистена кожа за 15 минути.

Свързани статии

Друга маска, с която Клеопатра подхранвала кожата си съдържала жълтък, няколко капки бадемово масло и мед. Тази маска също се нанася върху почистена кожа за 15 минути. Клеопатра се славела и с красива и мека като коприна коса.

Нейната тайна била в използването на леко затоплени специални масла. Трябват ви 2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици рициново масло и 1 супена лъжица бадемово масло.

Маслата се затоплят леко на водна баня и с леки масажни движения се втриват в корените на суха коса, както и по дължината й. Оставят се да действат 30 минути и след това косата се измива както обикновено.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Veronika ( преди 9 години )
и аз мога да ти препоръчам серията на Desert Essence и по-конкретно в твоя случай подхранващия с кокос
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )
тези съвети са добри, може да се приложат 1-2 пъти месечно, но не и всеки ден. някой знае ли добър шампоан за възстановяване на косата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар