Здраве и красота

Колко минути спорт изгарят калориите от любимите ни храни

135 минути тренировка на кростренажора за една порция пуканки

16.10.2014г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Кои са любимите ви храни и напитки и колко често ги консумирате? Да ограничиш желанието си за нещо вкусно и калорично, често е по-трудно отколкото си мислим. Вижте от колко спорт се нуждаете, за да изгорите калориите от едни от най-изкушаващите храни и напитки.

Шоколадов шейк

Любим е на всички ни, защото съдържа много мляко, сладолед и сметана. Една хубава голяма чаша ще ви осигури около 780 калории за изгаряне. За да се разделите с тях трябва да си отделите 65 минути за тренировка на пътека във фитнес залата.

Малките шоколадови бонбонки с цветна глазура M & M

Според специалисти, за да изгорите един консумиран бонбон, ще трябва да направите една дължина ходейки от единия до другия край на футболно игрище. Но кой хапва само по един от тези вкусни бонбони?

Малка порция пуканки с масло

От тях си взимаме, когато ходим на кино или ги приготвяме у дома за 3 минути в микровълновата фурна. Освен масло, те имат и много сол, а някои дори ги предпочитат с карамел или шоколад. Тогава калорийният прием скача нагоре.

Но за да изгорите приетите калории от пуканки с масло, ще са ви необходими 135 минути тренировка на кростренажора. Не забравяйте, че когато добавите и любимите ви газирани напитки, времето за тренировка се увеличава, заради повишения прием на калории.

Голяма чаша кафе мока

В него има не само мляко, но и шоколад и пухкава сметана. Този кафе специалитет може да действа ободряващо, но не и щадящо за вашата талия. Ще трябва да направите около 87 коремни преси, плюс 30 минути аеробни упражнения.

Парче пица

Всеки има любима пица и често не хапваме само по едно парче от нея. За да изгорите калориите от нея ще трябва да се потрудите доста със следното упражнение. Заемете разкрачен стоеж, клекнете и подпрете ръце на пода.

След това с лек отскок избутайте краката назад и ги опънете. Върнете с лек отскок краката в изходна позиция и се изправете. Упражнението е изключително динамично и ще трябва да направите от него около 200 повторения, ако искате да изгорите калориите от любимата ви пица. Споделяме и видео, за да ви бъде по-лесно.

Кола, сода, газирани напитки

Много от вас пият повече от една чаша кола на ден. За да изгорите калориите от един кен кола, ще трябва да правите 17 минути джогинг.

Коктейл Маргарита

Любимият ви коктейл съдържа около 540 калории. Как да се разделите с тях? Един час игра на баскетбол ще свърши добра работа.

2 малки палачинки

Обичаме палачинки, тънки и големи или малки, но пухкави. Ако хапнете само две от тях, подсладени с мед, ще трябва да плувате един час, за да изгорите излишните калории.

Средна порция с пържени картофи

Знаем, че не са здравословна храна, но въпреки това ги хапваме. Със сирене, сосове, като гарнитура към сандвичи и т. н. За да изразходвате излишните калории от консумацията на средна порция картофки, ще трябва да катерите цял ден стълбите или да работите около час на степера във фитнес залата.

Свързани статии

Понички

Гланцирани, с кокос, шоколад или плодове. Изборът е голям, а с това и приемът на калории. Колко хапнахте днес? Защото, за да изразходвате приетите от тях калории ще трябва да карате велоергометър почти час и половина.

Богата салата

Една салата може да бъде диетична или не. Ако обичате богатите на продукти и вкусове салати, в които има меса, сирена, зеленчуци, сосове, ядки, ще ви трябват 120 минути аеробика, за да изгорите калориите.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
mars ( преди 9 години )
Здраве и красота