Здраве и красота

Как да оползотворим времето в козметичния салон?

Съвети, които са особено подходящи за майки

26.10.2014г. / 13 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Модерната майка доста често е в действителността на изключително забързаното ежедневие. Постоянните ангажименти покрай децата ни завъртат по такъв начин, че не осъзнаваме как през повечето време поставяме себе си на последно място.

Ако сте решили да се отдадете изцяло на малко време, предназначено изцяло за самите вас, но все пак ви притискат онези малки задачки за деня, ето няколко лесни съвета как да комбинирате и да извлечете максимално ползи от ситуацията.

Време

Най-скъпоценното нещо в ежедневието ви е времето? Ако точно след записания час при козметик трябва да вземете детето от детска градина/училище, споделете на вашия козметик или фризьор тази информация. Често се натъкваме на ситуации, в които самите професионалисти не смогват с времето. Ако предупредите, че имате точно определено време, ще успеете да свършите всичко навреме или поне ще разберете дали има смисъл да чакате вашия ред.

Бъдете честни

Всички сме попадали в ситуации, в които стилистът ни убеждава колко добре ще ни стои съвсем различен от нашия цвят. Ако имате дори и малки съмнения – не рискувайте. Ако ежедневието ви е наистина изключително натоварено, периодът, в който ще намерите отново време да посетите салона, може да се окаже доста дълъг и да сте принудени да намирате алтернативни начини да прикриете новата си прическа. Не спестявайте съмненията си, споделете ги на глас и ако не срещнете разбиране, не се притеснявайте да откажете напълно предложението.

Вземете работата с вас

Ако успявате да съчетаете майчинството с работата – адмирации! За да улесните натрупаните задачи през деня – вземете работата със себе си. Докато чакате да мине времето за боя, можете да напишете няколко важни съобщения или просто да започнете дълго отлагана задача. По този начин няма да загубите и минута ценно време и ще съчетаете успешно полезното с приятното.

Намерете занимание на децата

Понякога ни се налага да вземем децата с нас, дори и в минутите, които ни се искаше да бъдат само и единствено за самите нас. Но въпреки това подобни ситуации имат решение и то се намира в предварителната подготовка. Вземете с вас някаква храна, която детето ви обича и я комбинирайте с любима игра. Има салони, които са специално пригодени за такива случаи и имат изградени детски кътове, както и човек, който се занимава с тях.

Предупредете

Задължително предупредете половинката си, че искате това време да бъде само за вас и ако е възможно, да не ви звъни или пише през това време. Освен ако не е нещо наистина спешно. Ако намерите разбиране от отсрещната страна, ще избегнете въпроси като „Къде са ми чорапите?“ или „Кога ще си дойдеш?“. Сигурни сме, че светът няма да спре да се върти ако отделите малко време за себе си.

Запишете час

Повечето майки са изключително заети и общо взето, записват час за козметик или фризьор едва тогава, когато вече е наистина наложително. Поддръжката на самите нас няма да бъде направена, ако сами не се вземем в ръце. За целта, ако имате такава възможност, запишете си предварителни часове за колкото можете повече време. Все пак, желателно е да се подстригвате веднъж на три месеца, което не е непосилно за планиране.

Социализирайте се

Посещението в салон е едно от най-социалните места за жените. Там те успяват да забравят, макар и за малко, проблемите в работата, с децата или просто тежките и стресиращи задачи. Използвайте максимално това си право и говорете. Ако не срещнете събеседник, по никакъв начин не се притеснявайте да почетете, докато дойде вашия ред или докато чакате да „хване“ боята за коса.

Коментирай