Здраве и красота

Практични употреби на вазелина

Направете парфюма по-траен върху кожата си

03.11.2014г. / 16 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Вазелинът като продукт съществува от 1870 година. Оттогава до наши дни, той е част от много козметични продукти, които използваме. Въпреки това, сякаш използването му в чист вид е малко позабравено. Споделяме няколко практични употреби на вазелина, от които да се възползвате.

Ако тоалетното ви мляко е свършило, използвайте вазелин, за да почистите нежно замърсяванията от пудрата и спиралата.

Хубавият парфюм трябва да се усеща през целия ден. Преди да напръскате от него върху кожата си, поставете малко количество вазелин в областта на шията и китките, а след това нанесете и любимия ви парфюм.

Буйните и гъсти вежди са на мода. Въпреки своята красота, те често могат да бъдат и доста непокорни. Ако нанесете малко вазелин върху косъмчетата, те ще останат добре оформени без да са рошави.

Ексфолирането на кожата премахва мъртвите кожни клетки, като я оставя мека и свежа. С помощта на вазелин може да си направите домашен ексфолиант за тяло. В купичка смесете малко количество вазелин с морска сол или кристална захар и нежно масажирайте кожата си.

Пухкавите и секси устни винаги са на мода. Най-добрият начин да подхраните кожата на устните е като нанесете върху тях малко вазелин.

Вазелинът е идеален за третиране на сухата кожа не само на стъпалата, но и на цялото тяло и особено кожата на лактите и коленете.

Ако искате да добавите повече блясък върху скулите и клепачите, преди да нанесете фон дьо тен, руж и сенки, поставете малко количество вазелин.

Когато боядисвате косата си, знаете колко неприятни следи остават по кожата ви от боята. Преди да започнете с боядисването, нанесете върху кожата покрай косата малко количество вазелин. Така боята ще се задържи само върху косата без да оставя нежелани следи.

Свързани статии

За да имате винаги перфектен маникюр, всяка вечер с леки масажни движения нанасяйте малко количество вазелин върху ноктите и кожичките около тях.

Понякога свалянето на пръстени може да бъде истинско мъчение, но не и ако разполагате с вазелин. Нанесете малко количество вазелин върху ръцете си и ще свалите пръстените с лекота.

Освен за красота, вазелинът има и други приложения. С него може да подхраните и почистите кожата на кожените якета, мебели, обувки и аксесоари. Ако пантите на вратите или шкафчетата скърцат, нанесете малко вазелин.

Коментирай
Свободно време