Здраве и красота

Козметични съвети за дами на 40

С времето грижата се променя

20.10.2014г. / 11 00ч.
Криси Табачка
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Безспорно едно от нещата, на които колкото и да ни се иска не можем да въздействаме, е времето.

С напредване на годините кожата ни се отпуска и започват най-различни проблеми, които изискват промяна и в козметичния ни режим.

Едно от най-големите умения е не просто да приемем факта, че много неща се променят с времето, но и да се научим да се възползваме от най-доброто в ситуацията.

Кои са най-подходящите козметични съвети за дами, които навлизат в 40-те години и как да остаряваме красиво? Вижте тук.

Първи съвет

Ако в ранните си години сме си позволявали да похапваме не дотолкова здравословни неща, време е да спрем с това. Не само заради примера, който даваме, но и заради самите себе си. Научете се да храните тялото, кожата, косата и ноктите с добра храна и те ще ви се отблагодарят за това. Не е необходимо да съставяте специален хранителен режим, заместете захарта с плодове и тежките вечери със салата. Толкова е просто.

Втори съвет

Предпазвайте кожата си от слънцето. Ако сте фенове на дългите и топли слънчеви бани, ограничете ги възможно най-много. С годините слънцето става все по-агресивно, а всяко едно изгаряне и дори зачервяване не просто стресира кожата, но и ускорява процеса на стареене. Първите признаци за това, че прекалявате, е появяването на все повече и по-големи пигментни петна, които се махат много трудно. При всяко излагане на слънце, задължително нанесете слънцезащитен продукт със съответен фактор.

Трети съвет

По-малко е повече. Различните тенденции предоставят все по-красиви и дръзки комбинации между най-различни цветове и техните нюанси. Имайте предвид, че най-голямото богатство на една жена се състои в това, че може да прецени реалистично себе си и положението си. Тук с все по-голяма сила започва да действа правилото, че по-малко е всъщност повече. Заложете повече на грижата за кожата и не толкова на цветовете при грима.

Четвърти съвет

Започнете активен живот. Комбинацията между добра храна, грижа за кожата и движение е най-добрият възможен избор. Независимо дали имате изключително тежко работно ежедневие или майчинството отнема цялото ви време, отделете си по един час поне два пъти в седмицата, в които да обърнете внимание на тялото си с подходящи упражнения.

Коментирай